Roosendaal do 18 feb 2010

Komt een vrouw bij de dokter - Reinout Oerlemans

Bergen op Zoom zo 21, di 23 feb 2010
Etten-Leur wo 24 feb 2010
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2010
- Scores 2009
- Scores 2008
- Scores 2007

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


 

Het leven van Stijn (Barry Atsma) loopt op rolletjes: hij boert goed met zijn eigen zaak, heeft een prachtige vrouw Carmen (Carice van Houten) en een wolk van een dochter. Monogaam is hij bepaald niet, maar dat moet kunnen. Want als je jong bent, er goed uitziet en goed verdient krijg je natuurlijk alle aandacht van het andere geslacht. Geen probleem, vindt Stijn. Carmen gedoogt het en zijn hart ligt toch bij zijn vrouw en dochter. Maar dan wordt Carmen ziek: borstkanker. Het fijne leventje van Stijn verandert in een lange tocht langs doktoren, chemo's, bestralingen en andere ellende. Stijn wil er voor zijn vrouw zijn, maar de verleidingen blijven lokken. Hij raakt in de ban van Roos (Anna Drijver), bij wie hij alle kankertoestanden kan ontvluchten.

De Tilburgse schrijver Kluun brak met zijn debuut Komt een vrouw bij de dokter door en verkocht meer dan een miljoen exemplaren. De verfilming doet daar niet voor onder en trok ook al een miljoen bezoekers. Het regiedebuut van soapacteur en tv-producent Reinout Oerlemans staat als een huis en hoort zeker thuis in ons programma.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Parool
Cinema.nl
Filmkrant
NRC

Komt een vrouw bij de dokter
Nederland, 2009
Productie: Hans de Weers, Reinout Oerlemans
Regie: Reinout Oerlemans
Scenario: Gert Embrechts
Camera: Lennert Hillege
Montage: Michiel Reichwein, Sebastiaan van Eijk
Art direction: Harry Ammerlaan
Muziek: Melcher Meirmans e.a.
Acteurs: Carice van Houten, Barry Atsma, Anna Drijver
Speelduur: 105 minuten

21 jan 2010 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2009 Cinema Paradiso.