Rsd wo 13 okt 2002 Kissing Jessica - Charles Herman-Wurmfeld
BoZ zo 10 (16u) & di 12 nov
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Scores 1999
Scores 2000
Scores 2001
Scores 2002

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Het schijnt dat Manhattan tegenwoordig volzit met succesvolle, intelligente, knappe single-vrouwen, die wanhopig op zoek zijn naar de ware. We kennen het gegeven al uit televisieseries als Sex and the City. Ook de film Kissing Jessica speelt met dit onderwerp.

Onder het motto 'alle leuke mannen zijn f getrouwd f homo' reageert Jessica Stein, een knappe, cynische, maar emotionele redactrice, stiekem op een contactadvertentie uit de rubriek 'vrouw zoekt vrouw'. De vrouw van de advertentie is Helen, een aantrekkelijke galeriehoudster die een nieuwe dimensie in haar seksleven zoekt. Beiden nog niet helemaal overtuigd van hun homoseksualiteit, raken ze steeds dikker met elkaar bevriend en wachten ze, de n zenuwachtig, de ander ongeduldig, hun 'eerste nacht' af. Terwijl Jessica aan het idee went van samenzijn met een vrouw, probeert haar moeder nog steeds de ideale joodse man voor haar te zoeken. En het ergste: de echte ideale joodse schoonzoon is Jessica's baas (ook al zo'n bekend gegeven).

Kissing Jessica is gebaseerd op een toneelstuk van Jennifer Westfeldt en Heather Juergensen, die ook het filmscenario schreven n de twee hoofdrollen spelen. Het verhaal is echter niet autobiografisch: de schrijfsters zijn twee strikt heteroseksuele collega's.

Officile homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
NRC Handelsblad
AD
Filmkrant

Kissing Jessica
VS, 2001
Regie: Charles Herman-Wurmfeld
Scenario: Heather Juergensen en Jennifer Westfeldt
Muziek: Yves Chamberland
Met: Jennifer Westfeldt, Tovah Feldshuh, Jennifer Westfeldt
Kleur, 96 minuten

5 oktober 2002 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright 2002 Filmhuis Roosendaal.