Rsd do 11 mrt 99 - Lynne Stopkewich
BoZ ma 15 mrt 99
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Dat je over necrofilie een mooie, gevoelige en zelfs keurige film kunt maken, bewijst Lynne Stopkewich met haar speelfilmdebuut Kissed. Het verhaal is gebaseerd op een vertelling die ze vond in een bundel met erotica voor vrouwen.

De zeer sympathieke en aantrekkelijke Sandra Larson is van jongs af gefascineerd door de dood. In haar zoektocht naar de dood bemachtigt ze als studente een baantje als leerling-lijkaflegger bij een uitvaartonderneming. Zo wordt ze ingewijd in de industrie achter de dood en de verborgen wereld van de begrafenisondernemers. Daar heeft ze haar eerste echte necrofiele ervaringen. Dan ontmoet ze Matt, een eenzame student medicijnen die nogal in conflict met zichzelf leeft. Als hij toenadering tot Sandra zoekt, voelt ze zich gevleid, maar haar ware passie blijft uitgaan naar dode minnaars.

Op haast serene wijze weet Stopkewich de seksuele omgang met dode lichamen te verbeelden. Het klink gek, maar de fascinatie voor de dood van de vrouwelijke necrofiele hoofdpersoon maakt ze daarmee zelfs tastbaar voor de toeschouwer.

Orion Pictures | Kissed

Kissed
Canada, 1996.
Productie: Dean English.
Regie: Lynne Stopkewich.
Scenario: Lynne Stopkewich en Angus Fraser.
Camera: Gregory Middleton.
Geluid: Marti Richa.
Muziek: Don MacDonald.
Met: Molly Parker, Peter Outerbridge, Jay Brazeau, Natasha Morley.
Kleur, 78 minuten.
Distributie: RCV Film Distribution.

10 februari 1999.  Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg.
Copyright 1999 Filmhuis Roosendaal.