Roosendaal wo 19 jan 2011

The Killer Inside Me - Michael Winterbottom

Bergen op Zoom ma 17 jan 2011
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2010
- Scores 2009
- Scores 2008

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


 

Aan de buitenkant lijkt hulpsheriff Lou Ford een vriendelijke man, keurig verzorgd, met een zachte stem. Dat hij eigenlijk een sadistische psychopaat is kan hij zelf ook niet helpen. Een soort Dexter. Als je dat moorden een beetje handig aanpakte kon je het ook in het Texas van de jaren '50 best lang volhouden. Mis loopt het als Ford (Casey Affleck) een relatie begint met een knappe prostituee (Jessica Alba).
De even veelzijdige als productieve filmmaker Michael Winterbottom (24 Hour Party People, The Road To Guantanamo) houdt zich in zijn eerste Amerikaanse film nauw aan het gelijknamige boek van Jim Thompson uit 1952. Dat staat bekend als een van de meest compromisloze misdaadromans ooit. Het geweld is shockerend en geeft uiting aan een somber mensbeeld. De film heeft veel gemeen met recente klassiekers als There Will Be Blood en No Country for Old Men, maar ook met de verontrustende anti-geweldsfilms van Michael Haneke.

Winterbottom kiest altijd een stijl die past bij zijn verhaal. Dat is dit keer een visueel overweldigende klassieke film-noir vorm met een verraderlijk opgewekt swingende soundtrack.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Parool
Cinema.nl
Filmkrant
NRC

The Killer Inside Me
VS 2010, Engels gesproken
Productie: Andrew Eaton
Regie: Michael Winterbottom
Scenario: John Curran
Camera: Marcel Zyskind
Montage: Mags Arnold
Muziek: Joel Cadbury, Melissa Parmenter
Acteurs: Casey Affleck, Kate Hudson, Jessica Alba
Speelduur: 109 minuten

ma 20 dec 2010 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2010 Cinema Paradiso.