Rsd do 11 mrt 2004 Kill Bill 1 - Quentin Tarentino
BoZ ma 15 mrt
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2004
- Scores 2003
- Scores 2002
- Scores 2001
- Scores 2000
- Scores 1999

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Zes jaar na Jackie Brown is Quentin Tarantino terug. En wel met een donderslag. Het in twee delen uitgebrachte Kill Bill is een flitsende hommage aan de grote liefde van de regisseur: bikkelharde B-films uit Hongkong, Japan en ItaliŽ. Tarantino mag zich inmiddels legendarisch noemen met films als Reservoir Dogs en het geniale Pulp Fiction. Hij onderscheidt zich niet alleen door wonderbaarlijke verhaallijnen en dialogen, voor het kijken naar zijn films is een sterke maag een vereiste. Hierop is Kill Bill geen uitzondering. Sterker nog, Tarantino spant de kroon met de hoeveelheid bloed die vloeit en sproeit. Overigens wel in stijl: geweren worden bijna niet gebruikt. Alle rondvliegende lichaamsdelen zijn met zwaarden verwijderd.

Black Mamba (een wervelende Uma Thurman, voor wie Kill Bill op het lijf is geschreven) is het prominentste lid van een bende huurmoordenaars in dienst van de schimmige Bill. Wanneer ze zwanger raakt, besluit ze uit het gezelschap te stappen en te trouwen, maar haar collega's leggen tijdens het trouwfeest iedereen bruut om. Vier jaar later ontwaakt Thurman uit een coma en gaat op oorlogspad, o.a. in Japan.

Tarantino heeft bekende en verrassende namen kunnen strikken als Daryl Hannah en Charlie's Angel Lucy Liu. De kracht van Kill Bill ligt in de bravoure en virtuositeit waarmee de regisseur filmgenres en popcultuur tot een stilistisch briljant geheel smeedt. Een wervelend schouwspel, een fantastische soundtrack, maar zeker geen kost voor liefhebbers van 'softere' genres.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
Filmkrant

Kill Bill Vol. 1
Verenigde Staten, 2003
Productie: Lawrence Bender
Regie en scenario: Quentin Tarantino
Camera: Robert Richardson
Montage: Sally Menke
Muziek: The RZA
Art direction: Yohei Taneda, David Wasco
Met: Uma Thurman, Lucy Liu, Daryl Hanah, Vivica A. Fox, Sonny Chiba, Chiaki Kutiyama, Michael Parks, Julie Dreyfus, Michael Madsen,David Carradine
Distributie: RCV

7 februari 2004 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2004 Filmhuis Roosendaal.