Roosendaal wo 27 okt 2010

Johan Primero - Johan Kramer

Bergen op Zoom di 26 okt 2010
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2010
- Scores 2009
- Scores 2008

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


 

Tijdens het afgelopen WK werd ons land er weer door getroffen: voetbalbijgeloof. Onze voetbalminnende natie had plotsklaps blind vertrouwen in de voorspellende gaven van een Duitse ocopus. Wat voetbal wel niet met een mens kan doen. Neem Johan Primero (overigens niet vernoemd naar Johan Cruijff maar naar Johan Neeskens). Zijn bijgeloof speelt niet alleen op tijdens belangrijke WK wedstrijden, maar elke dag. Dag in dag uit rijdt hij in zijn blauwrode eend vijftig rondjes om Camp Nou, het stadion van FC Barcelona, als eerbetoon aan zijn overleden vader. Stoppen kan niet, dan verliest zijn club. De route voert Johan langs zijn favoriete cafť waar de barman buiten klaar staat met koffie. Langs het vrolijke meisje dat autoruiten wast bij het stoplicht. Langs de snoepwinkel, de autogarage waar hij af en toe een pitstop maakt en langs zijn moeder die van achter het raam scoreborden omhoog houdt. Weer of geen weer, Johan rijdt onverstoorbaar door.

Johan Primero is het onweerstaanbare filmdebuut van reclamemaker Johan Kramer. Een aanrader voor iedereen die wel of niet van voetbal houdt.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Cinema.nl
Filmkrant
NRC

Johan Primero
Nederland/Spanje, 2010, Spaans gesproken
Productie: Pieter Kuijpers, Iris Otten, Sander van Meurs
Regie en scenario: Johan Kramer
Camera: Wouter Westendorp
Montage: Annelien van Wijnbergen
Art direction: Rikke Jelier
Muziek: Tom Holkenborg (Junkie XL)
Acteurs: José Luis Adserías, Aurora Cayero, Cecile Heuer, Pau Miró
Speelduur: 78 minuten

18 sep 2010 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2010 Cinema Paradiso.