Roosendaal do 20, wo 26 okt 2011

Jane Eyre - Cary Fukunaga

Bergen op Zoom zo 23, ma 24, di 25 okt 2011
Etten-Leur wo 26 okt 2011
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2011
- Scores 2010
- Scores 2009

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Enig lef kan regisseur Cary Fukunaga niet ontzegd worden. Zestien keer is de gelijknamige roman van Charlotte BrŲnte de afgelopen eeuw al verfilmd, dus je moet van goeden huize komen om daar nog iets nieuws aan toe te kunnen voegen. Fukunaga baseerde zich op zijn favoriete voorganger: een Hollywood-versie uit 1943 met Orson Welles en Joan Fontain.

Het verhaal is bekend: na een liefdeloze jeugd in een weeshuis komt Jane Eyre in dienst bij Mr Rochester als gouvernante van zijn pupil AdŤle. Jane wordt verliefd op haar mysterieuze werkgever en na verloop van tijd blijkt dat de passie wederzijds is. Ondanks het standsverschil besluiten ze te trouwen. Maar dan ontdekt Jane een duister geheim uit het verleden van haar geliefde. Ze vlucht, maar kan haar grote liefde nooit vergeten...

De film wordt op zondag in Bergen op Zoom voorafgegaan door een lezing van publicist Harry Peters, expert op het gebied van boekverfilmingen. De ervaring leert dat kostuumdramaís altijd druk bezocht worden bij Cinema Paradiso. We raden u daarom aan op tijd te reserveren.

Internet Movie Database
Recensies Nederland
Recensies internationaal
OfficiŽle website

Jane Eyre
Verenigde Staten, ItaliŽ, Frankrijk, Groot-BrittanniŽ 2011, Engels gesproken
Regisseur: Cary Fukunaga
Met: Mia Wasikowska, Jamie Bell, Judi Dench, Michael Fassbender, Amelia Clarkson
Speelduur: 118 minuten

18 sept 2011 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2011 Cinema Paradiso.