Roosendaal wo 15 dec 2010

Io sono l'amore - Luca Guadagnino

Bergen op Zoom ma 13 dec 2010
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2010
- Scores 2009
- Scores 2008

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


 

Emma Recchi (Tilda Swinton) is een Russische immigrante die op jeugdige leeftijd door Tancredi Recchi is meegenomen naar Milaan. Haar hele leven heeft in het teken gestaan van de steenrijke aristocratische familie Recchi, maar als tijdens een groots familiediner barsten ontstaan in de familieverhoudingen weet ze dat het tijd wordt om voor zichzelf te kiezen. Ze wordt voorgesteld aan de zeer begaafde (en bloedmooie) chefkok Antonio, een vriend van haar zoon. Door Antonio voelt ze weer passie, lust en liefde. Ze vindt haar Russische temperament, dat zo lang gevangen zat in het Milanese keurslijf, terug. Guadagnino schreef Io sono líamore (ik ben de liefde) op maat voor Tilda Swinton, die speciaal Russisch en Italiaans leerde. De film is een stilistisch meesterwerk.

 

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Parool
Cinema.nl
NRC

Io sono l'amore
ItaliŽ 2009, Italiaans gesproken
Regisseur: Luca Guadagnino
Acteurs: Tilda Swinton, Flavio Parenti, Edoardo Gabbriellini, Alba Rohrwacher, Diane Fleri, Maria Paiato, Marisa Berenson
Speelduur: 120 minuten

14 nov 2010 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2010 Cinema Paradiso.