Rsd do 16 sept 2004 Les invasions barbares - Denys Arcand
BoZ ma 20 sept
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2004
- Scores 2003
- Scores 2002

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


In 1986 maakte de Canadees Denys Arcand Le déclin de l'empire américain, een film over vrijgevochten mannen en vrouwen die praten over het huwelijk, trouw, vreemdgaan en partnerruil. In Les invasions barbares gaat hij na zeventien jaar kijken hoe het de karakters vergaat.

De overspelige Rémy ligt in het ziekenhuis en aan zijn bed zitten zijn ex-vrouw en zijn minnaressen naast elkaar. Hij vindt dit de normaalste zaak van de wereld. Rémy maakt zich alleen zorgen over de moeizame relatie met zijn zoon Sébastien. Dit alles speelt zich af rond de aanslagen van 11 september, die naast drugs, de falende gezondheidszorg, de ziekte van Rémy en het gebrek aan normen en waarden kunnen worden gezien als 'les invasions barbares' van de hedendaagse maatschappij.

Deze blijmoedige en maatschappijkritische film leverde Arcand de Oscar op voor beste niet-Engelstalige film, vóór de Nederlandse kanshebber De Tweeling. Ook tijdens het filmfestival van Cannes en de European Film Awards viel deze film in de prijzen. De bizarre belevenissen van de vriendenclub zijn goed voor een lach. Ondanks alles is er een grote kans dat u deze mensen in uw hart zult sluiten.

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Filmfestival Rotterdam
Het Parool
Cinema.nl
Xi-online
Filmkrant

Les invasions barbares
Canada/Frankrijk, 2003
Productie: Daniel Louis, Denise Robert
Scenario en regie: Denys Arcand
Camera: Guy Dufaux
Montage: Isabelle Dedieu
Art direction: Caroline Alder
Muziek: Pierre Aviat
Met: Rémy Girard, Stéphane Rousseau, Dorothée Berryman, Louise Portal, Yves Jacques
Distributie: Paradiso Entertainment

29 augustus 2004 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2004 Filmhuis Roosendaal.