Rsd do 30 okt 2008

Into the Wild - Sean Penn

BoZ zo 2, ma 3 nov 2008
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2008
- Scores 2007
- Scores 2006
- Scores 2005

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Alaska: met de presidentsverkiezingen in aantocht en Sarah Palin als Queen Of The North, Coming To Washington, toch een gebied waar we groot belang aan hechten. We spreken 1990 als de jonge Christopher McCandless, net afgestudeerd in de rechten, besluit zichzelf te gaan ontdekken. Hij wil weg uit de maatschappij van hypocrieten, vervelende ouders en politici, de ultieme vrijheid tegemoet. Creditcards worden verknipt en cash gaat in het vuur, want Christopher gaat totaal 'back to nature', geÔnspireerd door grote voorgangers als natuurfilosoof Emile Thoreau en schrijver/reiziger Jack London. De tocht door Alaska verloopt echter niet zo romantisch als gehoopt. Moeder natuur blijkt een niet te overwinnen factor.

Sean Penn baseerde zijn script op de door Jon Krakauer geschreven biografie van McCandless. Bijzondere aandacht bij deze sfeervolle film vragen we voor de soundtrack van Eddie Vedder (Pearl Jam).

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
Filmkrant

Into the Wild
Verenigde Staten, 2007, Engels gesproken
Regisseur: Sean Penn
Acteurs: Emile Hirsch, Vince Vaughn, Catherine Keener, Hal Holbrook, Marcia Gay Harden, William Hurt, Jena Malone
Speelduur:140 minuten

17 okt 2008 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2008 Cinema Paradiso.