BoZ ma 5 nov 2007 In this world - Michael Winterbottom
Rsd wo 7 nov (met nagesprek)
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2004
- Scores 2003
- Scores 2002
- Scores 2001
- Scores 2000
- Scores 1999

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Michael Winterbottom heeft zich in rap tempo (zes films in zes jaar) opgewerkt tot de belangrijkste Europese filmmakers. Hij maakte vrolijke en dramatische films, zoals Jude, 24 Hour Party People en Welcome to Sarajevo. Met In This World toont hij ons opnieuw een veelzijdig en talentrijk regisseur te zijn.

Jamal en Enayatullah zijn jonge Afghanen die wonen in de Pakistaanse stad Peshawar. Jamal verdient een karig loon in een baksteenfabriek, zijn neef werkt op de markt. Als de familie beslist Enayatullah naar Engeland te sturen om daar een beter bestaan op te bouwen, overtuigt Jamal hen dat ook hij naar Engeland moet. De twee leggen, net als jaarlijks één miljoen lotgenoten, hun leven in handen van mensensmokkelaars.

In This World is samengesteld uit de ervaringen van echte vluchtelingen, die hun leven op het spel zetten in de hoop op een beter bestaan. De opzet van half speelfilm en half documentaire is in elk opzicht geslaagd. Jamal en Enayat spelen zichzelf. In This World is één van de belangrijkste films van de afgelopen jaren. Tijdens zijn première op het filmfestival van Berlijn sleepte hij drie prijzen in de wacht: de 'Friedensfilmpreis', de Prijs van de Oecumenische jury en, de meest prestigieuze, de Gouden Beer voor de beste film.

Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
Filmkrant

In this world
Verenigd Koninkrijk, 2001
Productie: Andrew Eaton, Anita Overland
Regie: Michael Winterbottom
Scenario: Tony Grisoni
Camera: Marcel Zyskind
Montage: Peter Christelis
Muziek: Dario Marianelli
Met: Jamal Udin Torabi, Enyatullah, Imran Paracha, Hossein Baghaeian, Nabil Elouahabi, Paul Popplewell
Kleur en zwart-wit, 88 minuten
Distributie: A-film

13 okt 2007 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2004 Filmhuis Roosendaal.