Rsd do 13 okt 2005 Intermission - John Crowley
BoZ ma 17 okt 2005
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2005
- Scores 2004
- Scores 2003

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Een Ierse, zwarte actiekomedie met een mozaïek aan verhaallijnen: zo zou je Intermission in een paar woorden kunnen samenvatten. De titel wijst op een pauze in de relatie van twee jonge Dubliners, John (Cillian Murphy) en Deirdre (Kelly McDonald). Ze willen hun relatie testen, maar dat blijkt een stuk moeilijker dan ze denken. Hun leven wordt doorkruist door Lehiff (Colin Farell), een medogenloze kleine crimineel, en door Jerry (Colm Meaney), een gefrustreerde politiedetective op zoek naar roem. De rest van het mozaïek wordt ingevuld door vrienden en bekenden van John en Deirdre met ieder hun eigen verhaal. Allen zijn op zoek naar liefde, erkenning, maar vooral naar zichzelf. Ze doen allemaal gewone, dagelijkse dingen, maar vullen die allemaal op hun eigen, bijzondere manier in.

Debutant John Crowley is er met Intermission in geslaagd een onverwacht meesterwerkje af te leveren. Met name door het vlijmscherpe scenario, afkomstig van Mark O'Rowe, de zorgvuldig gecaste acteurs, het dynamische camerawerk en de snelle montage word je door Intermission heengesleurd. Als kijker blijf je zo geboeid tijdens zowel de grappige scènes als de heftige actie. Oefen alvast je beste Dublin-accent, want dat zul je tijdens het kijken van Intermission zeker nodig hebben!

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl

Intermission
Ierland, Groot Brittannië 2003, Engels gesproken
Regisseur: John Crowley
Scenario: Mark O'Rowe
Camera: Ryszard Lenczewski
Componist: John Murphy
Acteurs: Cillian Murphy, Colin Farrell, Kelly MacDonald

11 sept 2005 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2005 Filmhuis Roosendaal.