Rsd wo 20 okt 2002 Innocence - Paul Cox
BoZ zo 17 (16u) & di 19 nov
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Scores 1999
Scores 2000
Scores 2001
Scores 2002

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Na het succes van Iris, score 8,98, opnieuw een mooie film over de liefde tussen twee oude mensen, gespiegeld aan hun jeugdliefde. Anders dan Iris Murdoch en John Bayley bleven Paul en Claire niet hun hele leven bij elkaar. Er liggen huwelijken, banen en kinderen tussen hun eerste en huidige, wellicht laatste verliefdheid.

Door fraai gemonteerde flashbacks blijkt hoe weinig er eigenlijk in de loop der jaren veranderd is. Liefde maakt mensen veerkrachtig, ook als ze oud zijn. Seks en dood zijn de constante motieven in het werk van Paul Cox, een Nederlands-Australische filmmaker. "Seks confronteert je met de dood, en de dood met het leven".

Paul Cox is gespecialiseerd in verfijnde psychologische portretten. Van gewone mensen, maar ook van kunstenaars als Vincent van Gogh en Vaslav Nijinsky. Een Hollywoodproductie, Molokai: The story of Father Damien, deed hem voorgoed afknappen op grootschalige films. Hij houdt het voortaan klein en intiem. Dat past beter bij zijn constante pleidooi voor menselijkheid, zijn oproep aan het publiek geen plat vermaak te eisen, maar films met inhoud en gevoel. Zoals Innocence. Momenteel werkt Cox met Judith Herzberg aan een nieuw script.

Internet Movie DataBase
Het Parool
NRC Handelsblad
Filmkrant

Innocence
Australië/België, 2001
Productie: Paul Cox en Mark Patterson
Regie en scenario: Paul Cox
Camera: Tony Clark
Montage: Simon Whitington
Muziek: Paul Grabowsky
Art direction: Tony Cronin
Met: Julia Blake, Charles Tingwell, Jerry Norris, Kristine van Pellicom, Kenny Aernouts
Kleur, 94 minuten
Distributie: Indies

2 november 2002 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright 2002 Filmhuis Roosendaal.