Rsd wo 7 dec 2005

In Her Shoes - Curtis Hanson

BoZ zo 4, di 6 dec 2005
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2005
- Scores 2004
- Scores 2003

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Wegen omstandigheden kan Manderlay niet vertoond worden. In plaats daarvan vertonen we deze nieuwe film. Hieronder de beschrijving uit de Filmkrant.

Een verhaal over vrouwen, vriendjes en een personage gespeeld door Cameron Diaz kan de indruk wekken inderdaad niets meer te zijn dan dat: een ensemble van gefrustreerde dertigers die na een paar irritante maar toch niet echt bedreigende relatieprobleempjes uiteindelijk hun ware liefde of ware identiteit ontdekken. Maar wie beter naar de plot van In her shoes kijkt, ziet iets anders. Maggie Feller (Diaz) wordt door de nieuwe vriendin van haar vader het huis uit geschopt omdat zij Maggie's kamer voor haar eigen dochter heeft gereserveerd. Pijnlijk, maar zo gaan die dingen. Maggie trekt in bij haar zus Rose, een advocate die Maggie's verleidelijke blik en brede glimlach altijd heeft moeten missen en verder ontevreden is over bijna alles in haar leven. Als Rose Maggie na een flinke ruzie ook op straat zet, klopt Maggie aan bij hun grootmoeder Ella in Florida (Shirley MacLaine) waarvan de twee zussen tot voor kort niet wisten dat zij bestond. En dan verandert de plot. Dat In her shoes geen voorspelbare chick-flick is, is misschien ook af te leiden uit de persoon van regisseur Curtis Hanson, die in 1997 veel indruk maakte met het broeierige LA Confidential en zijn ambivalente, sinistere personages.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl

In Her Shoes
VS, 2005
Regie: Curtis Hanson
Scenario: Susannah Grant
Met: Cameron Diaz, Anson Mount, Toni Collette, Shirley MacLaine
Kleur, 130 minuten

2 dec 2005 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2005 Filmhuis Roosendaal.