Roosendaal do 12 nov 2009

Inglorious Basterds - Quentin Tarantino

Bergen op Zoom zo 15, di 17 nov 2009
Etten-Leur wo 18 nov 2009
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2009
- Scores 2008
- Scores 2007

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 

Meer dan tien jaar heeft Quentin Tarantino aan zijn nieuwe meesterwerk Inglourious Basterds gewerkt. Er kwam alleen steeds iets tussen (tweemaal Kill Bill, Death Proof). Maar nu is hij terug, en hoe! Met een geweldige cast, een goed verhaal, behoorlijk briljante dialogen, hilarische personages, grof geweld, lekkere muziek, pastiche en een vette knipoog naar allerlei filmgenres. Kortom: alles wat je van Tarantino mag verwachten.

De titel Inglourious Basterds (ja, dat is verkeerd gespeld) verwijst naar een speciale unit uit het Amerikaanse leger die alleen uit Joden bestaat en als doel heeft nazi's op te sporen en genadeloos af te straffen. Slachtoffers worden niet gewoon gefusilleerd, nee, doodgemarteld en gescalpeerd. Overlevenden krijgen van opperhoofd Aldo Raine (Brad Pitt) een aandenken aan hun aandeel in de oorlog: een hakenkruis ingekerfd op hun voorhoofd. Aan de kant van de nazi's hebben we kolonel Hans Landa (Christoph Waltz kreeg voor zijn rol meteen een Gouden Palm) die beter bekend staat als The Jew Hunter. Bovenaan zijn lijstje staat de Joodse Shosanna Dreyfus, die hoogstpersoonlijk het hele Duitse Rijk ten val wil brengen. Gaat dat zien!

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Parool
Cinema.nl
Filmkrant
NRC

Inglorious Basterds
Verenigde Staten/Duitsland, 2009, Engels gesproken
Productie: Lawrence Bender
Regie en scenario: Quentin Tarantino
Camera: Robert Richardson
Montage: Sally Menke
Muziek: Mary Ramos
Met: Brad Pitt, Eli Roth, Christoph Walz, Melaine Laurant, Danil Bruel, Till Schweiger
Speelduur: 153 minuten

21 okt 2009 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2009 Cinema Paradiso.