Rsd wo 20 feb 2008

Infamous - Douglas McGrath

BoZ zo 17, ma 18 feb 2008
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2008
- Scores 2007
- Scores 2006
- Scores 2005

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Ging Philip Seymour Hoffman er in 2005 nog vandoor met de Oscar in zijn vertolking van Truman Capote, zo zet Toby Jones in Infamous de extravagante schrijver misschien nog wel beter weg. Een typisch verschijnsel toch, dat ideeŽn vaak gelijktijdig op meerdere plaatsen ontstaan. De scenarioschrijvers van Capote en Infamous waren niet van elkaars projecten op de hoogte. Beiden vertellen allebei hetzelfde verhaal, over de totstandkoming en de nasleep van het fameuze boek In Cold Blood.

De homoseksuele schrijver reist samen met zijn vriendin Harper Lee (Sandra Bullock) naar de locatie van een meervoudige gruwelijke moord om verslag uit te brengen in een artikel. Als de daders gepakt worden en Capote de kans krijgt om uitvoerig met de twee te spreken, heeft hij al snel te veel stof voor een enkel stukje. Hij duikt tot over zijn oren in de zaak, die hem voor de rest van zijn leven zou tekenen.

Infamous had in Amerika minder succes dan Capote. Dat had niets met de kwaliteit van de film te maken, maar puur met het feit dan het verhaal al bekend was. De recensenten zijn het er over eens dat Infamous minstens zo goed is. Belangrijke verschillen zijn dat in Infamous het New Yorkse societywereldje beter geschetst wordt en dat de broeierige verhouding tussen de manipulatieve Capote en moordenaar Perry Smith meer aandacht krijgt. Dat geeft extra spanning.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
Filmkrant

Infamous
Verenigde Staten, 2006, Engels gesproken
Productie: Joselyn Hayes, Christine Vachon en Anne Walker-McBay
Regie: Douglas McGarth
Scenario: Douglas McGarth, George Plimpton
Camera: Bruno Delbonnel
Montage: Camilla Toniolo
Art direction: Laura Ballinger
Muziek: Rachel Portman
Met: Toby Jones, Daniel Craig, Sandra Bullock, Jeff Daniels
Speelduur: 110 minuten

17 jan 2008 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2008 Cinema Paradiso.