Rsd do 11 dec 2008

In Bruges - Martin McDonagh

BoZ zo 14, ma 15 dec 2008
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2008
- Scores 2007
- Scores 2006
- Scores 2005

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Huurmoordenaars Ray (Colin Farrell) en Ken (Brendan Gleeson) moeten onderduiken en worden door hun baas naar Brugge gestuurd. Een prachtige monumentale stad met duizenden toeristen. Ken bevalt die plek buitengewoon, maar de jonge Ray gruwt er van: "fucking Bruges". Hij gedraagt zich als een puber en geeft af op alles wat geschiedenis is. De oudere en inschikkelijke Ken ondergaat het maar. Hij weet dat het humeur van zijn maat ook te maken heeft met een fataal afgelopen klus. In afwachting van een volgende opdracht moeten ze hun tijd zien te vullen en toeristische hoogtepunten worden bezocht. Het is niet de bedoeling op te vallen, maar de misdaad kleeft hen aan en ze raken betrokken bij gebeurtenissen die het vredige Brugge danig opschudden.

Een spannende mix van misdaadkomedie en thriller in een decor dat zijn weerga niet kent. De topsterren Colin Farrell, Brendan Gleeson en Ralph Fienness spelen met verve. In een kleine rol is ook onze eigen Thekla Reuten te zien. Oorspronkelijk was er zelfs een figurantenrol voor de burgemeester van Brugge. Helaas: hij is er uit geknipt.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl

In bruges
Groot-BrittanniŽ, BelgiŽ, 2008, Engels gesproken Regisseur: Martin McDonagh
Acteurs: Colin Farrell, Ralph Fiennes, Brendan Gleeson, Thekla Reuten, Clťmence Poťsy, Eric Godon, Elizabeth Berrington
Scenario: Martin McDonagh
Speelduur: 107 minuten

11 nov 2008 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2008 Cinema Paradiso.