Rsd do 27 sept 2001 Īles flottantes - Nanouk Leopold
BoZ ma 1 okt 2001
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Scores 1999
Scores 2000
Scores 2001

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Kaat, Sacha en Isa zijn vriendinnen van rond de dertig. Ze zwemmen, gaan samen onder de zonnebank en maken grapjes. Hun leven gaat over rozen. Maar niet heus. Ze rotzooien maar wat aan en daardoor lopen ze in zeven sloten tegelijk. Sacha valt op de verkeerde man, Isa laat zich bedriegen, terwijl de egoļstische Kaat zelf bedriegt. De liefde heeft haar glans verloren, idealen bestaan niet meer en vriendschap is soms flinterdun.

Deze serieuze thematiek presenteert Nanouk Leopold op een lichtvoetige toon. Even luchtig is de titel: Īles flottantes, de naam van Kaats lievelingstoetje, dat als een plumpudding in elkaar kan zakken en als eilandjes schuim uiteendrijft. Nanouk Leopold, die in 1998 afstudeerde aan de Filmacademie met een project over Rotterdamse meiden, filmde wederom in Rotterdam. De stad komt regelmatig herkenbaar in beeld, zoals de West-Kruiskade met zijn exotische winkeltjes.

Behalve de rake portrettering van een generatie, is de grote kracht van Īles flottantes de uitstekende acteerprestatie van de drie actrices: Manja Topper (Sacha), Maria Kraakman (Kaat) en Halina Reijn (Isa), wier huiluitbarsting bij de bakker onvergetelijk is. De pers was lovend over deze film. "Īles flottantes is een film om te koesteren", schreef de Volkskrant.

Internet Movie DataBase
NRC Handelsblad
Trouw
Het Parool
de Volkskrant
de Filmkrant

Īles flottantes
Nederland, 2001
Productie: Stienette Bosklopper
Regie en scenario: Nanouk Leopold
Camera: Benito Strangio
Montage: Katharina Wartena
Art direction: Diana van de Vossenberg
Muziek: Harry de Wit
Met: Maria Kraakman, Manja Topper, Halina Reijn, Kuno Bakker, Jacob Derwig, Leopold Witte
Kleur, 85 minuten
Distributie: A-Film Distribution

21 aug 2001 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2001 Filmhuis Roosendaal.