Rsd do 25 feb 99 The Idiots - Lars von Trier
BoZ di 2 mrt 99
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Na zijn populaire Breaking the Waves slaat Lars von Trier wederom toe met een controversiŰle film waarin hij veel overhoop haalt. The Idiots gaat over een groepje jonge mensen die zeer ge´nteresseerd zijn in de waanzin. Vanuit een landhuis voeren zij een experiment uit, wat inhoudt dat zij oefenen in het zich als een idioot gedragen en de maatschappij daar vervolgens mee confronteren. Dit spel levert komische en soms genante situaties op, zowel binnen als rondom de groep.

Over The Idiots is veel te vertellen. Daarom hebben we stichting MEI (Media, Educatie, Informatie), die eerder ook de filmcolleges van Filmhuis Roosendaal verzorgde, gevraagd voorafgaand aan de vertoning in Roosendaal een lezing te verzorgen. Hierin zal zeker aandacht geschonken worden aan het veelbesproken document 'Dogma 95', een pleidooi en richtlijn voor soberheid bij het maken van speelfilms, waarvan The Idiots en het later te vertonen Festen de eerste resultaten zijn.

Voor ge´nteresseerden in en rond Bergen op Zoom in ieder geval het advies de datum te noteren en de reis naar Roosendaal te maken, want in Bergen wordt de film zonder de lezing vertoond.

Dogma 95 homepage: The Idiots

The idiots
Denemarken, 1998
Productie: Vibeke Windelov
Camera, scenario en regie: Lars von Trier
Montage: Molly Malene Stensgaard
Geluid: Per Streit
Met: Bodil J°rgensen, Jens Albinus, Louise Hassing, Troels Lyby
Kleur, 117 minuten
Distributie: Upstream Pictures

13 januari 1999.  Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg.
Copyright ę 1999 Filmhuis Roosendaal.