Roosendaal do 8 dec 2011

Ides of March - George Clooney

Bergen op Zoom di 13 dec 2011
Etten-Leur wo 14 dec 2011
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2011
- Scores 2010
- Scores 2009

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


De campagnes voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn een onuitputtelijke inspiratiebron voor filmmakers. Veel van wat er mis is in de wereld valt in die snelkookpan van corruptie, manipulatie en populisme pijnlijk zichtbaar te maken. Hoewel alle camera's voortdurend gericht zijn op de kandidaten vindt het eigenlijke politieke spel in alle smerigheid achter de schermen plaats.

Ides of March gaat over de voorverkiezingen van een Democratische presidentskandidaat. Philip Seymour Hoffman, Paul Giamatti en Ryan Gosling spelen een stel geslepen adviseurs die de woorden bedenken die uitgesproken worden door kandidaat Mike Morris (gespeeld door regisseur George Clooney). Gouverneur Morris is politiek onervaren, maar wordt gedreven door oprechte idealen. Die komen ernstig in het nauw als er compromissen gesloten moeten worden, een onvermijdelijk onderdeel van het politieke proces. Een affaire met een jonge stagiaire maakt zijn positie er niet sterker op, in een vijandige wereld met een ruziŽnd team, kritische journalisten en een campagneleider van de tegenkandidaat. Alles wordt aangegrepen om Morris in een kwaad daglicht te stellen.

Clooney bewerkte het toneelstuk Farragut North van Beau Willimon tot wat de Filmkrant noemt "misschien wel de scherpste en meest realistische van alle Amerikaanse politieke campagnefilms".

Internet Movie Database
Recensies Nederland
Recensies internationaal
OfficiŽle website

Ides of March
VS 2011, Engels gesproken
Regie: George Clooney
Acteurs: Ryan Gosling, George Clooney, Philip Seymour Hoffman
Speelduur: 101 minuten

12 nov 2011 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2011 Cinema Paradiso.