Rsd do 14 & wo 20 jan 99 The Ice Storm - Ang Lee
BoZ ma 18 & di 19 jan 99
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Regisseur Ang Lee houdt ervan sociale normen en het gezinsleven onder de loep te nemen. In Eat Drink Man Woman onderzocht hij de familiewaarden in zijn geboorteland Taiwan. In het wonderschone Sense And Sensibility stelde hij de zeden van de puriteinse Victoriaanse maatschappij aan de orde. Zijn nieuwste film heet The Ice Storm: een schrijnend familiedrama, dat zich afspeelt in de losbandige jaren zeventig en gebaseerd is op het gelijknamige boek van Rick Moody.

Vader Ben Hood (Kevin Kline) heeft een geheime relatie met zijn buurvrouw (Sigourney Weaver). Zijn vrouw (Joan Allen) voelt wel nattigheid, maar hun huwelijk verkeert in het stadium van het Grote Zwijgen. Hun twee kinderen zien de ruzies tussen hun ouders gelaten aan, maar ook zij worstelen met hun seksuele gevoelens. Zo speelt de 14-jarige dochter Wendy (Christina Ricci, Wednesday uit The Addams Family) seksspelletjes met de buurjongetjes. Niemand in de film heeft aandacht voor elkaar, iedereen gaat liefdeloos met elkaar om. Tijdens een prachtig gefilmde ijzelstorm, die de kilte binnenshuis weerspiegelt, komen alle geheimen aan de oppervlakte.

Zoals elke belangrijke film roept The Ice Storm vragen op over onze samenleving en vooral over onszelf. Met een koel registrerende camera en voortreffelijke acteurs weet Ang Lee het drama extra invoelbaar te maken. "The Ice Storm bezit een ijzige kracht die ons bijna in de stoel doet bevriezen", schreef Antoinette Polak in NRC/Handelsblad.

The Ice Storm site

The ice storm
Verenigde Staten, 1997
Productie: James Schamus, Ted Hope en Ang Lee
Regie: Ang Lee
Scenario: James Schamus
Camera: Frederick Elmes
Art direction: Mark Friedberg
Montage: Tim Squyres
Muziek: Mychael Danna
Met: Kevin Kline, Joan Allen, Sigourney Weaver, Jamey Sheridan, Christina Ricci
Kleur, 112 minuten
Distributie: Buena Vista International

10 december 1998.  Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg.
Copyright 1998 Filmhuis Roosendaal.