Rsd wo 4 sept 2002 I am Sam - Jessie Nelson
BoZ zo 1 & wo 3 sept 2002
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Scores 1999
Scores 2000
Scores 2001
Scores 2002

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


'I am Sam' zijn de woorden uit een kinderboek die de verstandelijk achtergebleven vader Sam Dawson (Sean Penn) onvermoeibaar kan herhalen voor zijn dochtertje Lucy. Hij staat alleen voor haar opvoeding, maar weet zich gesteund door zijn opmerkelijke vrienden én buurvrouw Annie (Dianne Wiest, o.a The Birdcage), die hem met raad en daad terzijde staat. Ze leiden een min of meer gewoon leven, waarin de verknochtheid voor elkaar in het oog springt. Als Lucy wijzer lijkt te worden dan haar vader, probeert de kinderbescherming het kind uit huis te plaatsen. Samen met de keiharde carrière-advocate Rita (Michelle Pfeiffer) gaat Sam de strijd aan om zijn dochter terug te krijgen.

I Am Sam is een film over liefde en ouderschap. Regisseur Jessie Nelson: "Ik ben gefascineerd door datgene, wat iets tot een familie maakt en hoe mensen dat op ongebruikelijke manieren creëren. Sam geeft ons een lesje in spontaniteit en onvoorwaardelijke liefde en Sean Penn is er precies de acteur voor om deze rol zonder overdreven sentimentaliteit weg te zetten." De film wordt ondersteund door een uitzonderlijke soundtrack. Nummers van de Beatles werden fraai gecoverd door hedendaagse artiesten. De film wint hierdoor aan emotionele kracht.

Vermeldenswaard is dat de rollen van de vrienden van Sam gespeeld worden door geestelijk gehandicapte acteurs. Een aanrader!

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
De Telegraaf
NRC

I am Sam
VS, 2001
Regie: Jessie Nelson
Scenario: Kristine Johnson & Jessie Nelson
Camera: Mohammad Davudi
Muziek: John Powell, Beatles
Met: Sean Penn, Michelle Pfeiffer, Dakota Fanning, Dianne Wiest e.a.
Kleur, 132 minuten
Kijkwijzer: AL

8 juli 2002 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2002 Filmhuis Roosendaal.