Rsd do 30 nov & wo 6 dec 2000 The Hurricane - Norman Jewison
BoZ ma 4 & di 5 dec 2000
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Scores 2000

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Het waargebeurde en door Bob Dylan bezongen verhaal van de bokser Rubin "Hurricane" Carter begon in 1967, het jaar waarin regisseur Norman Jewison vijf Oscars binnenhaalde met In The Heat Of The Night. Daarin vertolkte een zwarte acteur (Sidney Poitier) voor het eerst een hoofdrol.

Rubin Carter, schitterend vertolkt door Denzel Washington, werd ten onrechte tot levenslang veroordeeld. Carter schrijft uit frustratie zijn eigen biografie, The sixteenth round, die in 1974 wordt gepubliceerd. Jaren later leest de jonge Lesra deze biografie en raakt daar zo van onder de indruk, dat hij contact met Carter zoekt. Dit resulteert in een diepe vriendschap waar ook Lesra's voogden niet ongevoelig voor zijn. Overtuigd van Carters onschuld beginnen ze een eigen onderzoek naar de moorden, vastbesloten om Carter vrij te krijgen.

Uit de waarderingen van The Green Mile (momenteel op de eerste plaats met een score van 9,38), American History X (9,31), Dead Man Walking en In The Name Of The Father blijkt dat 'gevangenisfilms' waarin groot onrecht aan de kaak gesteld wordt, bij ons publiek goed in de smaak te vallen. The Hurricane is een film die in dit rijtje thuishoort en we achten hem in staat de hoge score van The Green Mile te overtreffen. Gaan zien dus.

OfficiŽle site VS
OfficiŽle site Nederland
OfficiŽle site Frankrijk
Internet Movie Database
NRC Handelsblad
Het Parool
De Telegraaf
De Filmkrant
Rubin 'Hurricane' Carter: The Other Side of the Story

The Hurricane
Verenigde Staten, 1999
Productie: Armyan Bernstein, Norman Jewison, John Ketcham
Regie: Norman Jewison
Scenario: Armyan Bernstein, Dan Gordon
Camera: Roger Deakins
Montage: Stephen Rivkin
Art direction: Philip Rosenberg
Muziek: Christopher Young
Met: Denzel Washington, Vicellous Reon Shannon, Deborah Kara Unger, Liev Schreiber, John Hannah, Dan Hedaya, Rod Steiger
Kleur, 125 minuten
Distributie: RCV Film Distribution

4 november 2000 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2000 Filmhuis Roosendaal.