Rsd do 18 nov 2004 The house of sand and fog - Vadim Perelman
BoZ ma 22 nov
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2004
- Scores 2003
- Scores 2002

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


House of Sand and Fog is het debuut van de Russische regisseur Vadim Perelman. Het gaat om een verfilming van het gelijknamige boek van Andrť Dubus III, dat met dank aan Oprah Winfrey en haar Book Club een groot succes is geworden. Het speelt zich af rond een huis aan de kust van Noord-CaliforniŽ. Centraal staat de vraag wiens huis het nu eigenlijk is.

Kathy Nicolo (Jennifer Connely, o.a. A Beautiful Mind, Requiem for a Dream) heeft het huis samen met haar broer geŽrfd. Maar als ze door omstandigheden haar rekeningen niet meer kan betalen, wordt het huis geveild en komt ze op straat te staan. Een Iraanse kolonel (Ben Kingsley) koopt het huis met de bedoeling het op te knappen en met veel winst te verkopen. Aanvankelijk is er begrip voor elkaars situatie, maar dat verdwijnt in de strijd om het huis.

House of Sand and Fog kreeg drie Oscar-nominaties: voor de beste muziek, de beste vrouwelijke bijrol en de beste acteur. Helaas ging deze eer dankzij het optreden van Sean Penn in Mystic River aan Kingsley's neus voorbij. Toch is Kingsley fantastisch als de onverstoorbare en trotse kolonel. En de getalenteerde Perelman zorgt voor een haarscherpe uitwerking van de personages, met als resultaat een meeslepend, maar ook beklemmend noodlotsdrama over hoop en geluk.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Xi-online
Het Parool
Cinema.nl
Filmkrant

The house of sand and fog
VS, 2003
Productie: Michael London, Vadim Perelman, Shawn Otto
Regie: Vadim Perelman
Scenario: Vadim Perelman, Shawn Otto
Camera: Roger Deakins
Montage: Lisa Zeno Churgin
Art direction: Drew Boughton
Muziek: James Horner
Met: Jennifer Connelly, Ben Kingsley, Shohreh Aghdashloo, Ron Eldard
Kleur, 126 minuten
Distributie: Paradiso

2 oktober 2004 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2004 Filmhuis Roosendaal.