Rsd do 2 en wo 8 juni 2005 Hotel Rwanda - Terry George
BoZ ma 6 en di 7 juni 2005
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2005
- Scores 2004
- Scores 2003

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Al jaren smeult het in Rwanda. De kleine bovenlaag van Tutsi's, door de koloniale bezetter aan de macht gebracht, wordt dagelijks belasterd door radiozender RTLM. Haat-radio, in de termen van vandaag. De meeste Hutu's worden zo gehersenspoeld. Als president Hubyarimana wordt vermoord, slaan de stoppen door. BelgiŽ trekt alle troepen terug uit Rwanda, steun blijft uit. Tussen de half en de ťťn miljoen mensen worden vermoord.

Hotelmanager Paul Rusesabagina, zelf Hutu en getrouwd met een Tutsi, is een ritselaar, gewend de 'heren' - wie dat ook mogen zijn - te gerieven. Opgezadeld met meer dan duizend Tutsi-vluchtelingen, wordt hij een super-ritselaar. Het falen van de internationale gemeenschap, de rol van de media, het geweld tegen vrouwen, de opgeklopte moordlust; Terry George verbeeldt die hel van toen, zonder de werkelijke gruwelijkheden te vertonen. In Hotel Rwanda acteren sterren als Don Cheadle, Nick Nolte, Sophie Okonedo en Joaquin Phoenix. Honderden overlevenden van de genocide spelen mee als figurant.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
Filmkrant

Hotel Rwanda
Canada, ItaliŽ, Zuid-Afrika, Groot BrittanniŽ 2004
Speelduur: 110 minuten
Regisseur: Terry George
Scenario: Terry George, Keir Pearson
Met: Don Cheadle, Sophie Okonedo, Nick Nolte, Joaquin Phoenix

16 mei 2005 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2005 Filmhuis Roosendaal.