Rsd do 25 & wo 31 mrt 99 The Horse Whisperer - Robert Redford
BoZ ma 29 & di 30 mrt 99
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


The Horse Whisperer is een bestseller van de bovenste plank. Meer dan tien miljoen mensen kochten de roman van Nicholas Evans. Producent/regisseur Robert Redford was zo slim de filmrechten te kopen. Hij speelt zelf de rol van de ‘paardenfluisteraar’, een psycholoog voor paarden én mensen.

Tijdens een ongeval met haar paard Pilgrim verliest de 13-jarige Grace (Scarlett Johansson) haar been en raakt ze flink getraumatiseerd. Ook Pilgrim is lichamelijk en geestelijk zwaar gehavend. Het paard moet eigenlijk afgemaakt worden, maar daar wil de moeder van Grace (Kristin Scott Thomas) niets van weten. Als deze koele, succesvolle carrièrevrouw hoort van een paardenfluisteraar in Montana, stopt ze haar dochter meteen in de auto en het paard in een trailer. Door het harmonieuze plattelandsleven op de ranch en de spiritualiteit van ‘paardengoeroe’ Robert Redford ontdooien Grace, Pilgrim én moeder Annie.

The Horse Whisperer is een bijna drie uur durend romantisch epos over de vervreemding van de moderne mens en de ontmoeting tussen stad en land. Natuurlijk komt ook de liefde om de hoek kijken. Houd de zakdoeken dus paraat!

The Horse Whisperer
VS, 1998
Productie: Patrick Markey / Robert Redford
Scenario: Eric Roth & Richard LaGravenese naar roman van Nicholas Evans
Regie:
Robert Redford
Camera: Robert Richardson
Muziek: Thomas Newman
Met: Robert Redford, Kristen Scott Thomas, Sam Neill, Scarlett Johanson
Kleur, 164 minuten

10 februari 1999.  Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg.
Copyright © 1999 Filmhuis Roosendaal.