Rsd wo 15 okt 2003 L'homme du train - Patrice Leconte
BoZ di 14 okt
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2003
- Scores 2002
- Scores 2001
- Scores 2000
- Scores 1999

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


In L'homme du train brengt regisseur Leconte de Franse rockmythe Johnny Hallyday en de acteerveteraan Jean Rochefort samen.

Hallyday speelt de uitgebluste bankrover Milan, die in het begin van de film uit een trein stapt. Hij belandt in een provinciestadje waar hij de bankoverval van zijn leven wil voorbereiden. Het enige hotel in het stadje is gesloten, maar Milan komt de gepensioneerde leraar Manesquier (Rochefort) tegen. Deze biedt hem een slaapplaats aan. Het komt tot een vriendschap die is gebaseerd op het verlangen naar het leven van de ander. Manesquier, aan de vooravond van een risicovolle operatie, komt tot het besef dat hij nooit echt geleefd heeft. Milan, de zware jongen die het eigenlijk allemaal wel gezien heeft, verlangt juist naar dit kalme leven. De confrontatie levert humoristische scŤnes op.

Zoals alle films van Leconte (o.a. Le mari de la coiffeuse en Le parfum d'Yvonne) is L'homme du train doortrokken van melancholie en onbestemd verlangen. Hoewel hij het naar eigen zeggen zat was om zijn hoofdpersonen aan het einde van zijn films dood te laten gaan, houdt Leconte dit keer een slag om de arm, al kan het verhaal haast niet anders dan slecht aflopen.

OfficiŽle homepage Frans
OfficiŽle homepage VS
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
NRC Handelsblad
Filmkrant

L'homme du train
Frankrijk/Duitsland/Engeland, 2002
Productie: Philippe Carcassonne
Regie: Patrice Leconte
Scenario: Claude Kotz
Camera: Jean-Marie Dreujou
Montage: Joëlle Hache
Art direction: Ivan Maussion
Muziek: Pascal Estève
Met: Jean Rochefort, Johnny Hallyday, Charlie Nelson, Pascal Parmentier, Jean-Francois Stévenin, Isabelle Petit-Jacques
Kleur, 90 minuten
Distributie: A-Film Distributie

14 september 2003 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2003 Filmhuis Roosendaal.