Rsd do 15 apr 99 Hombres complicados - Dominique Deruddere
BoZ ma 19 apr 99
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


In 1987 debuteerde Dominique Deruddere veelbelovend met zijn subversieve Bukowski-verfilming Crazy Love. Sindsdien voltooide hij twee internationale producties: Wait Until Spring Bandini (1989) en Suite 16 (1994). Aangezien beide films niet het beoogde commerciële succes hadden, besloot Deruddere een eigen low-budgetfilm te maken. In de winter van 1996-1997 draaide hij in achttien dagen Hombres complicados met hulp van zijn kompanen van het eerste uur, co-scenarist Marc Didden en de acteurs Josse De Pauw, Hilde van Mieghem en François Beukelaers.

Roger is een dubieuze zakenman, die vaak op de rand van de criminaliteit opereert. Hij leeft samen met de ex-barmeid Doriane en Erik, hun zoontje van vier. Op een dag dreigt één van Rogers zaakjes faliekant af te lopen. Hij heeft dringend geld nodig. Het komt hem goed uit dat hij zo’n fantastische broer als Bruno heeft. Bruno is een doodeerlijke douanier, die gelukkig getrouwd is met de brave verpleegster Simone.

Hombres complicados kent aardige wendingen, maar de kracht van de film zit vooral in de sfeertekening en de voortreffelijke acteurs. Hombres complicados is een geslaagde, fantasierijke, zwarte komedie, met een flinke dosis realisme. Authentiek, ongegeneerd, grappig en aangrijpend, wat wenst u nog meer?

Hombres Complicados
België, 1997
Productie: Loret Meus
Regie: Dominique Deruddere
Scenario: Dominique Deruddere en Marc Didden
Camera: Willie Stassen
Muziek: Arno Hintjens
Met: Josse de Pauw, Hugues Hausman, Hilde van Mieghem, Lies Pauwels, Dirk Roofthooft.
Kleur, 87 minuten.

10 maart 1999.  Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg.
Copyright © 1999 Filmhuis Roosendaal.