Rsd do 14 sept 2000 Holy Smoke - Jane Campion
BoZ ma 18 sept 2000
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Scores 2000

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Ruth (Kate Winslet) zit in een religieuze commune in India, voorzien van nieuwe naam en al. Haar lichtelijk asociale 'white trash' familie in AustraliŽ vindt dat maar helemaal niks, en moeder gaat haar halen. Met list en bedrog weet ze haar dochter mee terug naar huis te krijgen. Daar wordt de schijnbaar succesvolle deprogrammeur P.J. Waters (Harvey Keitel) ingeschakeld om, in het totale isolement van de woestijn, de spirituele indoctrinatie ongedaan te maken. Ruth blijkt echter een taaie, en de therapie ontaart in een strijd op leven en dood tussen de seksen, waarbij Ruth haar erotiek als een effectief wapen hanteert.

Holy Smoke is een film met zeer verschillende stemmingen. Het wervelende begin is bijna een avonturenverhaal, de familiescŤnes zijn zeer komisch en de strijd met Keitel is drama op het scherpst van de snede. Een constante is het prominent aanwezige, schitterend door Dion Beebe gefotografeerde landschap, en de film ziet er dan ook oogverblindend uit. Jane Campion heeft na Sweetie, An Angel at my Table, The Piano en Portrait of a Lady opnieuw een intrigerende, originele en rijke film over een sterke vrouw afgeleverd, gedragen door uitmuntend acteerwerk.

OfficiŽle site
Internet Movie Database
NRC Handelsblad
Het Parool
De Telegraaf
De Volkskrant
De Filmkrant

Holy smoke
AustraliŽ, 1999
Productie: Jan Chapman
Regie: Jane Campion
Scenario: Anna Campion, Jane Campion
Camera: Dion Beebe
Montage: Veronka Jenet
Geluid: Ben Osmo
Art direction: Tony Campbell
Muziek: Angelo Badalamenti
Met: Kate Winslet, Harvey Keitel, Julie Hamilton, Tim Robertson, Sophie Lee, Pam Greer
Kleur, 114 minuten
Distributie: RCV Film Distribution

17 juni 2000 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2000 Filmhuis Roosendaal.