Rsd do 20 feb 2003 Une hirondelle a fait le printemps - Christian Carion
BoZ ma 24 feb
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2003
- Scores 2002
- Scores 2001
- Scores 2000
- Scores 1999

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Une hirondelle a fait le printemps is een verhaal over 'verandering' in het leven en terugkeer naar de natuur, en roept ongetwijfeld herinneringen op aan C'est quoi la vie? Beide films zijn dan ook een eerbetoon aan de hardwerkende boeren. Debuterend regisseur Christian Carion, zelf van boerenafkomst, filmt met kennis van zaken, observeert met een onbegrensde tederheid en verliest geen enkel detail uit het oog.

Sandrine is een jonge vrouw die vastbesloten is om haar droom te verwezenlijken: landbouwster worden. Ze geeft alles op (Parijs en haar job als informaticus) om een boerderij over te nemen in de Vercors. Sandrine koopt die boerderij van Adrien, een oude landbouwer die zijn inkomen verloor door de gekkekoeienziekte en zich, totaal ontgoocheld, wil terugtrekken. Adrien moet echter nog een jaar samen met Sandrine op de boerderij wonen. Sceptisch kijkt hij toe hoe Sandrine een alternatieve manier van landbouw ontwikkelt.

Mathilde Seigner (o.a. Le lait de la tendresse humaine) is de zwaluw die de herfst maakt in het hart van Michel Serrault (o.a. Nelly et Monsieur Arnaud). Twee topacteurs die hun platonische liefde op een intense manier gestalte geven. De muziek van Philippe Rombi en de fraaie landschappen van de Vercors, op warme wijze gefotografeerd door Antoine Heberlé (Sous le Sable), zorgen af en toe voor meditatieve momenten. Een prachtige debuutfilm die vooral raakt, omdat hij uit het leven gegrepen is.

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
NRC Handelsblad

Une hirondelle a fait le printemps
Regie: Christian Carion
Scenerio: Christian Carion en Eric Assous
Muziek: Philippe Rombi
Camera: Antoine Héberlé
Met: Michel Serrault, Mathilde Seigner, Jean-Paul Roussillon
Frankrijk, 2000, 104 minuten

jan 2003 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2003 Filmhuis Roosendaal.