Rsd do 25 nov & wo 1 dec 99 Hideous Kinky - Gillies MacKinnon  
BoZ ma 29 & di 30 nov 99
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film   

 


 

Kate Winslet, de ster uit Titanic, is weer op het witte doek te zien: in de stijlvolle, exotische film Hideous Kinky van Gilles MacKinnon. Volgens deze Schotse regisseur heeft Kate Winslet na alle bombarie bewust gekozen voor een intieme film met een kleine cast en crew. Bevrijd van korset en 'special effects' voelde Kate zich kennelijk zo op haar gemak, dat ze verliefd werd op de derde regieassistent en met hem trouwde.

Leverde MacKinnon met Regeneration een donkere film af over de Eerste Wereldoorlog, in Hideous Kinky schijnt voortdurend de Afrikaanse zon, die straalt op het gezicht van Kate Winslet. Ze speelt de Engelse hippiemoeder Julia, die met haar dochtertjes Bea en Lucy haar geluk beproeft in Marokko, in de jaren zeventig het eldorado voor Europese bloemenkinderen. Julia zoekt wijsheid bij de soefi's, vindt liefde bij een Marokkaanse straatartiest, maar verwaarloost intussen haar kinderen.

Net zoals in het autobiografische boek van Esther Freud waarop Hideous Kinky is gebaseerd, volgen we de meeste gebeurtenissen door de ogen van het jongste dochtertje Lucy, die Afrika machtig mooi vindt. Maar langzamerhand brokkelt het kleurrijke sprookje af.

OfficiŽle site
Internet Movie Database
NRC Handelsblad
Het Parool
De Telegraaf
De Volkskrant
De Filmkrant

Hideous kinky
Engeland/Frankrijk, 1998
Productie: Ann Scott
Regie: Gillies MacKinnon
Scenario: Billy MacKinnon, gebaseerd op de gelijknamige roman van Esther Freud
Camera: John de Borman
Montage: Pia Di Ciaula
Art direction: Louise Marzaroli
Muziek: John Keane
Met: Kate Winslet, SaÔd Taghmaoui, Bella Riza, Carrie Mullan
Kleur, 98 minuten
Distributie: Argus/RCV Film Distribution

25 oktober 1999.  Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright © 1999 Filmhuis Roosendaal.