Bergen op Zoom ma 7 apr 2014

Her - Spike Jonze

Roosendaal wo 9 apr 2014
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2014
- Scores 2013
- Scores 2012

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Being John Malkovich, Adaptation, Where the Wild Things Are: Spike Jonze is een van de meest originele regisseurs van zijn generatie. Ook Her past prima in die traditie: de nogal suffe Theodore (Joaquin Phoenix) is zo’n type dat (met zijn bijzonder hoog opgetrokken pantalon) opgaat in de massa. Hij werkt veel - schrijft in opdracht prachtige brieven bij BeautifulHandwrittenLetters.com - en brengt zijn vrije tijd thuis door met gamen. Theodore heeft twee vrienden, maar zij kibbelen de hele tijd, dus zo gezellig is het daar niet. Daarbovenop komt nog eens de scheiding waar hij middenin zit. Nee, Theodore kan wel wat sjeu in zijn leven gebruiken.

Dat komt helemaal goed als hij een nieuw Operating System installeert op zijn computer: een besturingssysteem dat zich helemaal voegt naar de klant. Theodore hoeft slechts een paar vragen te beantwoorden (wil je een mannen- of vrouwenstem en hoe is de relatie met je moeder?) en er rolt een prachtige vrouwenstem (van Scarlett Johansson) uit die zich voorstelt als Samantha. Samantha is zo ontworpen dat ze in al Theodores behoeften kan voorzien, en ze is zó goed, dat hij al snel niet meer zonder haar kan. Ze ontwikkelen een bijzondere relatie…

Internet Movie Database
Filmkrant
Recensies internationaal
Officiële website

Her
VS 2013, Engels gesproken
Regie en scenario: Spike Jonze
Camera: Hoyte van Hoytema
Montage: Jeff Buchanan, Eric Zumbrunnen
Art Direction: K.K. Barrett
Muziek: Arcade Fire e.a.
Acteurs: Joaquin Phoenix, Scarlett Johansson, Amy Adams, Rooney Mara
Speelduur: 126 minuten

Aanvang: 20.30 uur, behalve zondag: 18.45.

Locatie:
Bergen op Zoom: Cinemactueel, Potterstraat 30.
Roosendaal: Citytheater, Brugstraat 48
Etten-Leur: Cine-Service, Binnentuin 2

Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2014 Cinema Paradiso.