Rsd do 28 nov & wo 4 dec 2002 Heaven - Tom Tykwer
BoZ zo 1, ma 2 & di 3 dec
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Scores 1999
Scores 2000
Scores 2001
Scores 2002

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Sommige filmmakers hebben zo'n reputatie opgebouwd, dat je elke keer uitkijkt naar hun volgende werk. Dat geldt voor de jonge Duitser Tom Tykwer, die Lola rennt (score 8.81), Winterschläfer (score 8,38) en Der Krieger & die Kaiserin (score 8,53) maakte. Zijn nieuwste film Heaven is de verfilming van het laatste scenario van Krzystof Kieslowski, die in 1996 plots overleed en ons achterliet met een indrukwekkend oeuvre waaronder zijn trilogie Trois couleurs: Bleu, Blanc en Rouge.

De Engelse onderwijzeres Philippa, voortreffelijk vertolkt door Cate Blanchett (o.a. Elizabeth), is danig in de war door de dood van haar man. Omdat de politie weigert te luisteren naar haar informatie - ze zegt de moordenaar van haar man te kennen - besluit ze het recht in eigen handen te nemen. Haar persoonlijke vendetta loopt echter slecht af en ze wordt gearresteerd. Als alles verloren lijkt, komt er onverwachts hulp van de jonge politieagent Filippo.

Heaven sluit naadloos aan bij het werk van zowel Kieslowski als Tykwer, waarin serieuze thema's als schuld, boete en het (nood)lot geregeld voorkomen. Heaven is volledig opgenomen in Turijn en Toscane, de beelden zijn subliem en het verhaal boeit van de eerste tot de laatste seconde.

Internet Movie DataBase
Officiële homepage
Het Parool
NRC Handelsblad
Filmkrant

Heaven
Duitsland/Frankrijk/Engeland/Italië/Verenigde Staten, 2002
Productie: Anthony Mingella, Maria Köpf, William Horberg, Stefan Arndt, Frédérique Dumas
Regie: Tom Tykwer
Scenario: Krzysztof Kieslowski, Krzysztof Piesiewicz
Camera: Frank Griebe
Montage: Mathilde Bonnefoy
Art direction: Uli Hanisch
Muziek: Marius Ruhland, Arvo Pärt
Met: Cate Blanchett, Giovanni Ribisi, Remo Girone, Pini Mattia, Giovanni Vettorazzo, Gianfranco Barra
Kleur, 95 minuten
Distributie: RCV

2 november 2002 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2002 Filmhuis Roosendaal.