Rsd wo 5 juni 2002 Hearts in Atlantis - Scott Hicks
BoZ zo 2 & di 4 juni 2002
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Scores 1999
Scores 2000
Scores 2001
Scores 2002

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 Scott Hicks is allerminst een onbekende. Met Shine, het aangrijpende portret van het excentrieke pianogenie David Helfgott, won hij onze publieksenquête in 1996 en zijn Snow Falling On Cedars was goed voor een plaats in de top 10 vorig jaar. Hearts Of Atlantis is de door Piotr Sobocinski, de vaste cameraman van Krysztof Kieslowski, in prachtige beelden gegoten verfilming van de gelijknamige roman van Stephen King, naar verluidt een van zijn beste boeken.

Om de begrafenis van een jeugdvriend bij te wonen, gaat Bobby Garfield (Anton Yelchin) terug naar zijn geboorteplaats. Bij een bezoek aan zijn inmiddels verlaten ouderlijk huis komen zijn herinneringen aan de zomer van zijn elfde verjaardag naar boven. Bobby en zijn alleenstaande moeder Liz kregen toen gezelschap van de mysterieuze huurder Ted Brautigan (Anthony Hopkins). Omdat Ted slecht zag, liet hij zich door Bobby voorlezen. Zo ontstond een bijzondere vriendschap, die het leven van Bobby voorgoed en compleet veranderde.

Sir Anthony Hopkins blinkt wederom uit door heel ingetogen te acteren, in dienst van het melancholische verhaal. Het is echter het aanstormende jonge talent Anton Yelchin, dat ons naar de zakdoek doet grijpen. Eerder waren Stephen King-verfilmingen, zoals The Green Mile en Shawshank Redemption, uw favoriete films in respectievelijk 2000 en 1995. We zijn dus erg benieuwd hoe hoog Hearts of Atlantis nu gaat scoren.

Officiële homepage
Nederlandse Stephen King fanclub
Internet Movie DataBase
Telegraaf
De Volkskrant
NRC Handelsblad
de Filmkrant

Hearts in Atlantis
Verenigde Staten, 2001
Productie: Kerry Heysen
Regie: Scott Hicks
Scenario: William Goldman, gebaseerd op de gelijknamige roman van Stephen King
Camera: Piotr Sobocinski
Montage: Pip Karmel
Muziek: Mychael Danna
Met: Anthony Hopkins, Hope Davis, David Morse, Anton Yelchin, Mika Boorem, Alan Tudyk
Kleur, 101 minuten
Distributie: Warner Bros.
Kijkwijzer: 12

8 mei 2002 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2002 Filmhuis Roosendaal.