Rsd do 21 feb 2002 Harry, un ami qui vous veut du bien - Dominik Moll
BoZ ma 25 feb 2002
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Scores 1999
Scores 2000
Scores 2001
Scores 2002

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Harry Potter, Dirty Harry, Deconstructing Harry, When Harry met Sally: er zijn nogal wat Harry's die we kennen van het witte doek. 'Onze Harry' uit Harry, un ami qui vous veut du bien is minder bekend dan zijn voorgangers, maar is wel de meest spraakmakende.

Michel en Claire gaan met hun drie dochtertjes op vakantie naar hun boerderijtje dat in jaren niet is opgeknapt. Tijdens een stop bij een benzinepomp wordt Michel aangesproken door een man die zegt hem nog te kennen van school. Na lang aandringen 'herkent' hij deze Harry. Deze twintig jaar vergeten vriend nodigt zichzelf en zijn blonde, zeer op het uiterlijk gerichte vriendin meteen uit voor een gezamenlijke vakantie. Harry blijkt heel vrijgevig en zorgt voor heel wat opwinding in het brave gezinsleventje van Michel en Claire.

Om bij de 'Harry's' te blijven: regisseur Dominik Moll liet zich vermoedelijk inspireren door Hitchcock's The Trouble With Harry. Ondanks een aantal verwijzingen naar andere films slaagt hij er voortreffelijk in origineel en geloofwaardig te blijven. De altijd sympathieke Sergi Lopez, die ook al aan de zijde van Nathalie Baye stond in Une liaison pornographique, schittert als de psychologisch gestoorde Harry. Zijn vertolking maakt van Harry, un ami qui vous veut du bien ('Een vriend, die het beste met u voor heeft') een film vol verrassingen, waaraan u veel kijkplezier zult beleven.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
De Volkskrant
Parool
NRC Handelsblad
de Filmkrant

Harry, un ami qui vous veut du bien (Harry, he's here to help)
Frankrijk, 2000
Productie: Michel Saint-Jean
Regie: Dominik Moll
Scenario: Dominik Moll en Gilles Marchand
Camera: Matthieu Poirot-Delpech
Montage: Yannick Jergoat
Art direction: Michel Barthélémy
Muziek: David Sinclair Whitaker
Met: Laurent Lucas, Sergi Lopez, Mathilde Seigner, Sophie Guillemin, Liliane Rovere
Kleur, 117 minuten
Distributie: A-Film Distribution
Kijkwijzer: 12

12 jan 2002 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2002 Filmhuis Roosendaal.