Rsd wo 12 nov 2008

Happy-Go-Lucky - Mike Leigh

BoZ ma 10 nov 2008
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2008
- Scores 2007
- Scores 2006
- Scores 2005

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Het is alweer vier jaar geleden sinds Mike Leigh's laatste film, Vera Drake. Geen stiekeme abortussen in Happy-Go-Lucky, maar gezelligheid en positiviteit. Poppy (Sally Hawkins, Persuasion) is altijd vrolijk. Ze is een aartsoptimist, draagt kleding in alle kleuren van de regenboog, maakt de hele dag grapjes en flapt er in haar enthousiasme van alles uit. Poppy is vrijgezel, heeft een knotsgekke zus en een gezellige huisgenoot en is juf op een basisschool. Ze heeft het allemaal aardig voor elkaar, maar haar missie is toch wel de rest van de wereld (en dan vooral haar chagrijnige humorloze antifeministische en racistische rij-instructeur) een beetje vrolijker te maken.

Mike Leigh vond dat het tijd werd om eens een positieve film te maken. Hij noemt Happy-Go-Lucky en zijn eerdere film Naked (1993) twee zijden van dezelfde medaille. Poppy is in elk geval het tegenovergestelde van de cynische, eenzame en ongelukkige Johnny uit Naked. Actrice Sally Hawkins, die bijrollen had in eerdere films van Mike Leigh, won in Berlijn de Zilveren Beer voor beste actrice. Poppy is op zijn minst een personage dat uiteenlopende reacties oproept.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
Filmkrant

Happy-Go-Lucky
Engeland, 2008, Engels gesproken
Productie: Simon Channing-Williams
Scenario en regie: Mike Leigh
Camera: Dick Pope
Montage: Jim Clark
Art direction: Mark Tildesley
Muziek: Gary Yershon
Met: Sally Hawkins, Eddie Marsan, Alexis Zegerman
Speelduur: 118 minuten

17 oktober 2008 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2008 Cinema Paradiso.