Rsd do 22 & wo 28 aug 2002
wo 28 mei 2003
Hable con ella - Pedro Almodóvar
BoZ ma 26 & di 27 aug 2002
zo 25 & ma 26 mei 2003
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Scores 1999
Scores 2000
Scores 2001
Scores 2002

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 

Hoewel de voorpremière van Hable con ella afgelopen augustus goed bezocht werd, hadden veel mensen pas achteraf in de gaten dat ze iets bijzonders gemist hadden. Dat heb je natuurlijk met voorpremières: de krantenrecensies zijn nog niet geschreven, de reputatie moet nog gevestigd, de prijzen nog in ontvangst genomen worden. Dat laatste heeft Almodóvar inmiddels uitgebreid gedaan. Op veler verzoek bieden we u daarom nu een nieuwe kans deze prachtige film te zien.

Hable con ella (Praat met haar) is een meeslepend verhaal over twee stellen. De mannen, een journalist en een eenzame verpleger, ontmoeten elkaar in een ziekenhuis. Daar liggen beider vriendinnen in coma: een stierenvechtster en een ballerina. De vier levens raken langzaam maar zeker met elkaar verweven. Almodóvar toont zich na All about my mother (Todo sobre mi madre) opnieuw een meesterlijk en voor zijn doen zeer ingetogen verteller, die menselijke emoties raak weet uit te beelden. Bizarre, onnavolgbare ontwikkelingen worden als vanzelfsprekend verteld. Bovenal is Hable con ella een hartstochtelijke ode aan de schoonheid. Veel mooie dingen worden daarom getoond: een ballet van Pina Bausch, zang van Caetano Veloso en Almodóvars favoriete boeken. En er is een zeer vermakelijk filmpje in twintiger jaren stijl: De Krimpende Minnaar.

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
NRC Handelsblad
Filmkrant

Hable con ella (Talk to her)
Spanje, 2002
Productie: Augustin Almodóvar
Regie en scenario: Pedro Almodóvar
Camera: Javier Aguirresarobe
Montage: José Salcedo
Art direction: Uli Hanisch
Muziek: Alberto Iglesias
Met: Javier Cámara, Dario Grandinetti, Rosario Flores, Leonor Watling, Geraldine Chaplin
Kleur, 116 minuten
Distributie: A-Film Kijkwijzer: 12

10 april 2003 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2002 Filmhuis Roosendaal.