Roosendaal do 7 apr 2011

Haar naam was Sarah - Gilles Paquet-Brenner

Bergen op Zoom zo 10, ma 11 apr 2011
Etten-Leur wo 13 apr 2011
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2010
- Scores 2009
- Scores 2008

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


 

Niet ver van de Eiffeltoren liggen de restanten van het Vélodrome d'Hiver. Daar werden door de Franse politie in de zomer van 1942 duizenden Joden naartoe gedreven om te wachten op transport naar de vernietigingskampen. Dagenlang zaten de mensen op elkaar gepakt zonder eten of drinken en zonder medische hulp. Het voorportaal van een verschrikkelijk lot. Ook de tienjarige Sarah wordt met haar ouders opgepakt. Haar jongere broertje verstopt ze in een kast... Begin eenentwintigste eeuw is de Amerikaanse journaliste Julia Jarmond (Kristin Scott Thomas) bezig met een artikel over deze zwarte periode. Ze is verbijsterd over de 'onwetendheid' van de Fransen en is van plan haar tanden stevig in het onderwerp te zetten. Algauw komt ze op het spoor van Sarah die het stadion ontvlucht blijkt te zijn om haar broertje te helpen. Zou ze tot de overlevenden behoren? Tijdens haar onderzoek komt ze er achter dat haar eigen schoonfamilie van de razzia's heeft geprofiteerd en dat er een ijzige stilte hang rond dit onderwerp.

Al maandenlang staat het boek bovenaan de Nederlandse bestsellerlijsten. Ongetwijfeld gaat de film ook hoog in onze publieksscore eindigen. Reserveren aanbevolen!

Internet Movie DataBase
Parool
Cinema.nl
Filmkrant
NRC

Haar naam was Sarah
Frankrijk 2010, Frans/Engels gesproken
Productie: Stéphane Marsil
Regie: Gilles Paquet-Brenner
Scenario: Serge Joncour, Gilles Paquet-Brenner
Camera: Pascal Ridao
Montage: Hérve Schneid
Art direction: Françoise Dupertuis
Acteurs: Kristin Scott Thomas, Mélusine Mayance, Niels Arestrup, Dominique Frot
Speelduur: 111 minuten

ma 20 dec 2010 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2010 Cinema Paradiso.