Roosendaal wo 7 dec 2011

La guerre est déclerée - Valérie Donzelli

Bergen op Zoom ma 5 dec 2011
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2011
- Scores 2010
- Scores 2009

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


La Guerre est déclarée vertelt het verhaal van Roméo en Julliette (what’s in a name!), een jong Frans stel. Het leven lacht hen toe: ze zijn aantrekkelijk, slim, maatschappelijk geslaagd en ‘très cool’. De bekroning van hun volmaakte bestaan is de geboorte van zoon Adam. Maar de peuter houdt niet op met huilen. Vele doktersbezoeken later wordt een hersentumor geconstateerd. Adam heeft slechts een kleine kans op overleven. De oorlog is uitgeroepen: het is de start van een jarenlang gevecht tegen burocratie, uitputting, wanhoop en de uitholling van een liefdesrelatie.

Het bijzondere aan de film is dat hij wel heel persoonlijk is: regisseuse Valérie Donzelli en co-schrijver/ex-partner Jéremie Elkaïm spelen hun eigen gezamenlijke geschiedenis. Hoewel het verhaal grotendeels over de strijd tegen kanker gaat, staat de ziekte niet centraal. De film gaat met name over twee geliefden die hun geluk met man en macht proberen vast te houden en zich niet gek laten maken door de ziekte van hun zoontje.

Valérie Donzelli is van alle markten thuis. Ze regisseert, speelde als actrice speelde mee in al haar eigen films en in meer dan veertig andere films en tv-series, zingt, schrijft muziek en filmscripts en ontwerpt haar eigen filmsets. Kortom een veelzijdige dame.

Internet Movie Database
Recensies Nederland
Recensies internationaal
Filmkrant

Le guerre est déclarée
Frankrijk 2011, Frans gesproken
Regie: Valérie Donzelli
Scenario: Valérie Donzelli, Jérémie Elkaïm
Camera: Sebastien Buchmann
Montage: Pauline Gaillard
Acteurs: Valérie Donzelli, Jérémie Elkaïm, Cesar Desseix, Gabriel Elkaïm, Brigitte Sy
Speelduur: 100 minuten

12 nov 2011 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2011 Cinema Paradiso.