Rsd do 28 sep 2000,
wo 7 & do 8 feb 2001
The Green Mile - Frank Darabont
BoZ ma 2 okt 2000
ma 5 feb 2001
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Scores 2000

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


'Een aanrader die hoog zal scoren', voorspelden we in de septemberfolder vorig jaar. U waardeerde dit aangrijpende gevangenisdrama met een score van liefst 9,38 en daarmee is The Green Mile de Publiekswinnaar van 2000 geworden.

Paul Edgecomb (Tom Hanks) is hoofdbewaarder van een gevangenis, waar alleen ter dood veroordeelde criminelen zitten. Zij lopen spreekwoordelijk hun laatste mijl over het groene linoleum, The Green Mile, naar de elektrische stoel. De nieuwe gevangene die wordt binnengebracht, John Coffey (Michael Clarke Duncan), is een enorm grote, zwarte man, die terechtstaat wegens verkrachting van en moord op twee jonge meisjes. Al gauw blijkt dat deze beer van een vent een zacht en vriendelijk karakter heeft. Als zich een aantal wonderlijke gebeurtenissen voordoet in de cel, begint Paul te twijfelen aan de schuld van John.

Prachtig acteerwerk zorgt ervoor dat zelfs de grootste misdadiger iets humaans over zich krijgt. Tom Hanks schittert en ook Michael Clark Duncan staat zowel letterlijk als figuurlijk zijn mannetje. Gezien de lange speelduur en het feit dat we u in Roosendaal een beter zitcomfort kunnen bieden, adviseren wij de mensen uit Bergen op Zoom en omgeving de voorstellingen in Roosendaal bij te wonen. Mis hem niet, dit is namelijk uw laatste kans om deze wonderbaarlijke en diep ontroerende Stephen King-verfilming op het grote doek te zien.

OfficiŽle site
Internet Movie Database
NRC Handelsblad
Het Parool
De Telegraaf
De Volkskrant

The Green Mile
Verenigde Staten, 1999
Productie: Frank Darabont en David Valdes
Regie: Frank Darabont
Scenario: Stephen King (boek) en Frank Darabont
Camera: David Tattersall
Montage: Lee Percy en Tracy Granger
Art direction: William Cruse
Muziek: Thomas Newman
Met: Tom Hanks, Michael Clarke Duncan, David Morse, Doug Hutchinson, James Cromwell en Sam Rockwell
Kleur, 191 minuten

9 januari 2001 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2001 Filmhuis Roosendaal.