Roosendaal do 21 okt 2010

Greenberg - Noah Baumbach

Bergen op Zoom zo 24, ma 25 okt 2010
Etten-Leur wo 27 okt 2010
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2010
- Scores 2009
- Scores 2008

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


 

Hij blijft teveel aan het verleden hangen, volgens de psychiater. En het is veertiger Roger Greenberg (Ben Stiller) in dat verleden aardig gelukt brokken te maken en mensen te kwetsen. Na jaren verblijf in New York is hij tijdelijk terug in Los Angeles om op het huis van zijn broer te passen en bij te komen van een inzinking. En nu doet hij even helemaal niks. Bij een rondgang langs oude bekenden blijkt dat niet veel mensen hem hebben gemist. Maar of hij dat door heeft?

Daar zit hij dan, in een buitenwijk, in een kast van een huis met zwembad en een zieke hond. Neurotisch, opstandig en op zichzelf gefixeerd zit hij al snel in een isolement. Letterlijk: hij rijdt geen auto en zwemmen kan hij ook amper. Wonder boven wonder weet hij een gevoelige snaar te raken bij de goedmoedige, veel jongere Florence. Ze is de assistent van zijn broer en is zo vriendelijk ook hem een beetje te helpen. Smaakmaker is de fenomenale Ben Stiller, die zijn ergerniswekkende personage zo goed speelt dat je er helemaal voor valt.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Parool
Cinema.nl
NRC

Greenberg
Verenigde Staten 2010, Engels gesproken
Regisseur: Noah Baumbach
Acteurs: Ben Stiller, Greta Gerwig, Rhys Ifans, Jennifer Jason Leigh, Susan Travlor, Chris Messina
Speelduur: 107 minuten

18 sep 2010 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2010 Cinema Paradiso.