Rsd do 11 okt 2001 Le goût des autres - Agnès Jaoui
BoZ ma 15 okt 2001
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Scores 1999
Scores 2000
Scores 2001

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


‘De smaak van de anderen’ is het regiedebuut van scenarioschrijfster en actrice Agnès Jaoui. Ze weet een onnavolgbaar web van elkaar kruisende subculturen te creëren in de Franse provinciestad Rouen. De film viel zeer in de smaak, blijkens een viertal Césars, waaronder die voor beste film en scenario, een Oscarnominatie en een zeer grote publieksbelangstelling in de Franse bioscopen. Le goût des autres is dan ook Franse cinema op zijn best: verbaal, komisch, subtiel, speels en toch diepgaand.

Fabriekseigenaar Castello (een fraaie rol van Jean-Pierre Bacri, de echtgenoot van Jaoui en co-auteur van het briljante scenario) heeft het niet gemakkelijk in het huwelijk met zijn tirannieke vrouw. Hij moet voor zijn werk Engels leren en wordt verliefd op zijn docente Clara, die tevens actrice is en het behoorlijk hoog in de bol heeft. Haar theatermilieu haalt de neus op voor de geldzucht van de zakenwereld, maar ondertussen vieren jaloezie en haat en nijd er hoogtij. Agnès Jaoui speelt zelf een barjuffrouw, wiens relatie slecht te combineren blijkt met haar handeltje in soft-drugs. Cultuurbotsingen alom dus – het valt niet altijd mee om rekening te houden met ‘de smaak van de anderen’.

Officiële site
Internet Movie DataBase
NRC Handelsblad
de Volkskrant
Het Parool
de Filmkrant

Le goût des autres
Frankrijk, 2000
Productie: Christian Bérard, Charles Gassot
Regie: Agnès Jaoui
Scenario: Agnès Jaoui, Jean-Pierre Bacri
Camera: Laurent Dailland
Montage: Hervé De Luze
Art direction: François Emmanuelli
Muziek: Jean-Charles Jarrell
Met: Jean-Pierre Bacri, Agnès Jaoui, Anne Alvaro, Alain Chabat, Gérard Lanvin, Christiane Millet, Wladimir Yordanoff
KLeur, 112 minuten
Distributie: A-Film Distribution

21 aug 2001 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2001 Filmhuis Roosendaal.