Rsd wo 14 mei 2008

Goud - Niek Koppen

BoZ ma 12 mei 2008
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2008
- Scores 2007
- Scores 2006
- Scores 2005

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Mohammed Ali, Ajax, Zidane, Maradona en Cruijff zagen we al vereeuwigd op het witte doek, maar in Goud schittert het hele Nederlandse dameshockeyteam. Niek Koppen (De keuken van Kok) volgde de dames in de aanloop naar het WK in Madrid tot de terugkeer met de gouden medaille op Schiphol. We zien de dames op het veld, op trainingskamp in Washington, op het strand, in ijskoud water (dan herstellen de spieren beter na de training, doet Anky van Grunsven ook met Bonfire) en met de onderbroekjes die ze na een dagje shoppen hebben gescoord bij Victoria's Secrets.
We delen lief en leed met Minke, Fatima, Sylvia, Maartje en Miek: ruzies onder de speelsters, tranen na hard commentaar van de coach, een blessure en een sterfgeval, ze maken wat mee. Maar vooral raak je als kijker geďntrigeerd door de coach, Marc Lammers, die bekend staat om zijn vernieuwende manier van trainen, maar eigenlijk niks begrijpt van al die meiden. 'Waarom de hele tijd dat gepráát...', zie je hem denken als er weer een 'gesprekje' is met één van de speelsters (in tranen). Goud is een hele knappe, goede documentaire die echt niet alleen leuk is voor hockeyers! Kijken dus!

Cinema.nl
Filmkrant

Goud
Nederland, 2007, Nederlands gesproken
Productie: Jan de Ruiter, Niek Koppen
Regie: Niek Koppen
Research: Esther Gaarland
Camera: Peter van Bruggen
Muziek: Harry de Wit
Speelduur: 106 minuten

19 apr 2008 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2008 Cinema Paradiso.