Rsd wo 16 juli 2003 The Good Girl - Miguel Arteta
BoZ di 15 juli 2003
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2003
- Scores 2002
- Scores 2001
- Scores 2000
- Scores 1999

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Justine is een goed meisje van dertig in Texas. Haar leven is echter behoorlijk vastgelopen. Ze is ongewenst kinderloos getrouwd met Phil (John C. Reilly), een lamstraal van een huisschilder die iedere avond stoned voor de televisie ligt. Ook haar baantje, aan de kassa bij warenhuis The Retail Rodeo is van een ongekende saaiheid. Niet vreemd dat ze valt voor de trieste ogen van een knappe nieuwe collega, een nogal gestoorde jongen die zich Holden noemt, naar de hoofdpersoon uit zijn favoriete boek, The Catcher in the Rye van J.D. Sallenger. De relatie die opbloeit is aanleiding voor een hoop misverstanden en ellende. Justine probeert stug niemand te kwetsen, maar slaagt daar dus voor geen meter in.

Deze kleine, onafhankelijke productie kenmerkt zich door schitterende droogkomische dialogen, goed uitgewerkte personages en een briljant scenario van Mike White (die ook een rolletje speelt als strenggelovige beveiligingsbeambte). Voor een low-budget productie heeft de film een ongekende sterrencast. Jennifer Aniston, uit televisieserie Friends, toont zich een verrassend veelzijdig actrice. Jake Gyllenhaal speelt Holden, een gelijksoortig karakter als in Donnie Darko, de film waarmee hij doorbrak. De Good Girl is een lekker vlotte, grappige film met een bittere ondertoon, die aantoont dat prettig vermaak goed kan samengaan met inhoud. Een heerlijke film die velen aan zal spreken.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
NRC Handelsblad
Filmkrant

The Good Girl
Verenigde Staten, 2002, 93 minuten
Productie: Matthew Greenfield
Regie: Miguel Arteta
Scenario: Mike White
Camera: Enrique Chediak
Montage: Jeff Betancourt
Art direction: Daniel Bradford
Muziek: Andrew Gross
Met: Jennifer Aniston, Jake Gyllenhaal, John C. Reilly, Tim Blake Nelson, Deborah Rush, Zooey Deschanel
Distributie: Independent Films

1 juni 2003 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2003 Filmhuis Roosendaal.