Roosendaal wo 3 mrt 2010

Goodbye Solo - Ramin Bahrani

Bergen op Zoom ma 1, di 2 mrt 2010
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2010
- Scores 2009
- Scores 2008
- Scores 2007

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


 

Solo (Souleymane Sy Savane) is een vrolijke Senegalese taxichauffeur die in de treurige stad Winston-Salem in North-Carolina ritjes maakt. Hij haalt mensen op, zet ze af, maar hoeft natuurlijk geen persoonlijke band op te bouwen met zijn klanten. Tot de bejaarde William (Red West) bij hem instapt. Hij biedt Solo 1000 dollar als hij hem over twee weken naar Blowing Rock, een bergtop in de buurt wil brengen. Solo ziet het wel zitten, tot hij begint te vermoeden wat de oude man op die bergtop wil gaan doen. Hoewel Solo zelf ook genoeg aan zijn hoofd heeft (relatieproblemen en een kind op komst) laat de oude man hem niet los. De taxichauffeur wil hem koste wat kost tegenhouden en probeert William op allerlei manieren van zijn plan af te brengen.

Goodbye Solo is de derde film van de Iraans-Amerikaanse regisseur Ramin Bahrani. Bahrani bleef dicht bij huis, want Winston-Salem is zijn geboorteplaats. Zijn acteurs zijn geen grote bekenden. Voormalig steward en model Savane maakt als Solo zijn acteerdebuut. Red West speelde kleine rollen in talrijke films, en hoorde bij Elvis Presley's Memphis Mafia.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Parool
Cinema.nl
Filmkrant
NRC

Goodbye Solo
Verenigde Staten, 2008, Engels gesproken
Productie: Ramin Bahrani, Jason Orans
Regie: Ramin Bahrani
Scenario: Ramin Bahrani,
Bahareh Azimi Camera: Michael Simmonds
Montage: Ramin Bahrani
Muziek: M. Lo
Art direction: Chad Keith
Acteurs: Souleymane Sy Savane, Red West, Diana Franco Galindo
Speelduur: 91 minuten

21 jan 2010 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2009 Cinema Paradiso.