Rsd do 4 & wo 10 sept 2003
wo 14 april 2004
Good Bye Lenin! - Wolfgang Becker
BoZ zo 7, ma 8 & di 9 sept
zo 11 & ma 12 april 2004
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2004
- Scores 2003
- Scores 2002
- Scores 2001
- Scores 2000
- Scores 1999

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Onze avant-premières aan het begin van een nieuw seizoen blijken de afgelopen jaren uit te groeien tot ware hits in de Nederlandse filmtheaters. Daarom, en om aan uw wensen tegemoet te komen, gaan we Good Bye Lenin! hervertonen, net zoals Hable con ella destijds.

Duitsland, 1989. Alex' moeder krijgt een hartaanval en belandt in een coma. Als zij daaruit na acht maanden ontwaakt, is het communistische regime intussen met de muur gevallen. Aangezien haar hart zo zwak is dat de kleinste schok haar dood kan zijn, besluit zoon Alex de werkelijkheid naar zijn hand te zetten. In hun 79 vierkante meter grote appartement laat hij de DDR voortleven. Op een fantastische, ontroerende en komische manier vertelt Good Bye Lenin! het verhaal van een liefhebbende zoon die bergen verzet en wonderen verricht om zijn moeder te redden.

Good Bye Lenin! won al veel prijzen, waaronder zes Europese Film Awards, de Blauwe Engel (prijs voor Beste Europese Film) tijdens de Berlinale 2003, acht Duitse Lola Awards en een Oscarnominatie. Bij een volgende avant-première kunt u gerust komen kijken en als eerste getuige zijn van misschien wel een nieuwe filmhuishit.

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Cinema.nl
NRC Handelsblad
Filmkrant

Good Bye Lenin!
Duitsland, 2003
Productie: Stefan Arndt
Regie: Wolfgang Becker
Scenario: Bernd Lichtenberg en Wolfgang Becker
Camera: Martin Kukula
Montage: Peter R. Adam
Art direction: Lothar Holler
Muziek: Yann Tiersen
Met: Daniel Brühl, Katrin Saß, Maria Simon
Kleur, 118 minuten
Distributie: Cinemien

7 maart 2004 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2004 Filmhuis Roosendaal.