Rsd do 1 mei 2008

Gone Baby Gone - Ben Affleck

BoZ ma 5 mei 2008
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2008
- Scores 2007
- Scores 2006
- Scores 2005

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Gone Baby Bone, het regiedebuut van Ben Affleck en de eerste grote rol voor zijn jongere broer Casey, is gebaseerd op een boek van Dennis Lehane, van wie eerder Mystic River met succes werd verfilmd door Clint Eastwood. Ben weet het verhaal bijzonder goed te vertalen naar beeld en Casey houdt zich prima staande tussen steracteurs als Morgan Freeman en Ed Harris.

De film draait om de verdwijning van een vierjarig meisje uit één van de achterbuurten van Boston. Patrick Kenzie (Casey) is een privé-detective die samen met zijn vriendin (Michelle Monaghan) door de familie van het meisje wordt gevraagd om de zaak op te lossen. Patrick weet door zijn kennis van de buurt een belangrijke bijdrage te leveren in het onderzoek. Hij raakt door de verdwijning echter ook verstrikt in een wereld waar goed en slecht moeilijk te onderscheiden zijn. De film laat je achter met een gevoel van twijfel over welke keuze je zelf in Patrick's situatie zou hebben gemaakt. Gelukkig koos Affleck in zijn film in ieder geval niet voor een gelikt Hollywood einde.

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl

Gone Baby Gone
VS, 2007, Engels gesproken
Regisseur: Ben Affleck
Acteurs: Casey Affleck, Michelle Monaghan, Morgan Freeman, Ed Harris
scenario: Ben Affleck, Aaron Stockard
Speelduur: 114 minuten

19 apr 2008 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2008 Cinema Paradiso.