Rsd do 16 aug 2001 The Gift - Sam Raimi
BoZ di 20 aug 2001
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Scores 1999
Scores 2000
Scores 2001

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Sam Raimi was ooit verantwoordelijk voor de succesvolle Evil Dead-reeks, maar de laatste jaren maakt hij films voor een breder publiek. Hij weet nog altijd de spanning perfect op te bouwen. Net als A Simple Plan is The Gift een uiterst sfeerrijke thriller met een uitstekende cast: Cate Blanchett (o.a. Elizabeth, The Talented Mr. Ripley), Hillary Swank (Boys don't cry), Katie Holmes (o.a Wonder Boys), Greg Kinnear (As Good As It Gets) en Keanu Reeves (o.a. The Devil's Advocate).

Annie Wilson (Cate Blanchett) is een jonge alleenstaande moeder met drie kinderen, die een speciale gave heeft: ze ziet dingen die anderen niet zien. Enkele dorpsgenoten staan sceptisch tegenover haar paranormale talent. Wanneer de jonge Jessica King wordt vermist, roepen haar vader en verloofde Annie te hulp, in de hoop dat zij de ware toedracht achter Jessica's mysterieuze verdwijning kan achterhalen.

Raimi laat zijn indrukwekkende cast de sterren van de hemel spelen en doseert de schrikmomenten vakkundig. De muziek van Christopher Young (o.a. The Hurricane) weet schoonheid perfect met suspense te combineren. The Gift is een spannende, uiterst verzorgde thriller met veel bekende gezichten en een prachtige hoofdrol van Cate Blanchett.

Officiele homepage
Internet Movie DataBase
NRC Handelsblad
Utrechts Nieuwsblad
Trouw
De Groene
de Filmkrant

The gift
Verenigde Staten, 2000
Productie: Gary Lucchesi
Regie: Sam Raimi
Scenario: Billy Bob Thornton en Tom Epperson
Camera: Jamie Anderson
Montage: Bob Murawski en Arthur Coburn
Art direction: Neil Spisak
Muziek: Christopher Young
Met: Cate Blanchett, Hilary Swank, Keanu Reeves, Greg Kinnear, Katie Holmes
Kleur, 112 minuten
Kijkwijzer: 12
Distributie:
Paradiso Filmed Entertainment

16 juni 2001 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright 2001 Filmhuis Roosendaal.