Rsd wo 9 feb 2000 Get Real - Simon Shore  
BoZ di 8 feb 2000 & zo 3 nov 2002 16u
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Het debuut van Simon Shore is een Engelse variant op het Amerikaanse genre van de high school comedy: een luchtige komedie over de ontluikende seksualiteit van een groepje middelbare scholieren. Meestal wordt dit onderwerp als een lastig en deprimerend probleem behandeld. Get Real toont dat er aan het vertwijfeld zoeken naar je identiteit ook veel plezier te pas komt.

Steven is zestien, en weet al vanaf zijn elfde dat hij homoseksueel is. Hij wordt verliefd op John, de populairste macho van de school. John wil de relatie die tussen hen opbloeit kost wat kost verborgen houden. Zijn imago, met bijbehorende stoere sportvrienden en een langbenige vriendin, is te belangrijk voor hem. Steven daarentegen heeft meer behoefte om eindelijk eens uit de kast te komen.

Ook nu nog blijkt de sociale druk op jongeren zwaar te wegen. Jezelf zijn en afwijken van de geldende normen, die nergens zo dwingend lijken te zijn als op school, vergt nog altijd veel moed, maar rendeert uiteindelijk natuurlijk altijd. Get Real is een aangename, vlotte en geestige film in heldere kleuren, met een sterk verhaal en knap acteerwerk.

OfficiŽle site
Internet Movie Database
NRC Handelsblad
De Telegraaf
De Volkskrant
De Filmkrant

Get real
Engeland, 1998
Productie: Stephen Taylor en Patrick Wilde
Regie: Simon Shore
Scenario: Patrick Wilde
Camera: Alan Almond
Geluid: Bill Dodkin
Montage: Barrie Vince
Art direction: Bernd Lepel
Muziek: John Lunn
Met: Ben Silverstone, Brad Gorton, Charlotte Brittain
Kleur, 110 minuten
Distributie: Cinemien

29 december 1999.  Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright © 1999 Filmhuis Roosendaal.