Bergen op Zoom ma 20 jan 2014

Gabrielle - Louise Archambault

Roosendaal wo 22 jan 2014
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2014
- Scores 2013
- Scores 2012

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Gabrielle is 22 en wil zoals iedereen van die leeftijd zelf haar beslissingen nemen. Hartstikke logisch, maar Gabrielle heeft een verstandelijke beperking en woont begeleid. De beperkingen waar Gabrielle tegenaan loopt zijn misschien wel niet zozeer die van haar eigen verstand, als wel die van de mensen rondom haar. Ze is verliefd op Martin, die ze kent van het koor waarin ze zingt, en de twee voelen zich onvermijdelijk ook fysiek tot elkaar aangetrokken. Dat is vooral voor de moeder van Martin iets onbehoorlijks en ondenkbaars: seks tussen ‘zulke mensen’ dat moet toch niet kunnen, en dus haalt ze Martin weg bij het koor en bij Gabrielle. Gabrielle laat zich echter niet bij Martin vandaan houden en zoekt in haar ‘jacht’ op Martin de grenzen van haar eigen capaciteiten op.

De Canadese filmmaakster Louise Archambault snijdt in haar film Gabrielle een gevoelig onderwerp aan: hoe ver gaat de vrijheid van een persoon met een verstandelijke beperking? Hoofdrolspeelster Gabrielle Marion-Rivard (zelf ook verstandelijk beperkt) steelt je hart als de eigenwijze Gabrielle. Met haar ontwapende spel pakt ze haar publiek direct in. Een personage om te knuffelen.

Internet Movie Database
Filmkrant
Recensies internationaal

Gabrielle
Canada 2013, Frans gesproken
Regie en scenario: Louise Archambault
Camera: Mathieu Laverdière
Montage: Richard Comeau
Art direction: Emanuel Fréchette
Muziek: François Lafontaine
Acteurs: Gabrielle Marion-Rivard, Alexandre Landry, Mélissa Désormeaux-Poulin, Vincent-Guillaume Otis, Benoit Gouin, Sébastien Ricard
Speelduur: 104 minuten

Aanvang: 20.30 uur, behalve zondag: 18.45.

Locatie:
Bergen op Zoom: Cinemactueel, Potterstraat 30.
Roosendaal: Citytheater, Brugstraat 48
Etten-Leur: Cine-Service, Binnentuin 2
Voor vragen over Cinema Paradiso: bel 0165 558087 ('s avonds) of mail info@cinemaparadiso.nl.

Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2013 Cinema Paradiso.